ייצור אב טיפוס
ייצור אב טיפוס הינו תהליך ייסודי המתחיל בשרטוטים ראשוניים וסקיצות ידניות דרך ניתוח טכנולוגיות ייצור ועד בניית אב טיפוס והפקת תיק ייצור מפורט ומדויק למוצר הכולל הוראות הרכבה ושם דגש על תקינה ,עושה זאת באמצעים אשר אינם חוטאים לטכנולוגיה אשר תממש את הפוטנציאל העסקי של הפטנט/מוצר בשוק ,לצורך העניין ייצור אב טיפוס שלא בטכנולוגיה המתאימה יכולה להוות מכשול טכני מבחינה עסקית כיוון שלא יינתן לממש את המוצר בייצור המוני .
ייצור אב טיפוס- השלבים העיקריים
בכל תהליך ייצור אב טיפוס קיימים 4 שלבים עיקריים ומהותיים להצלחת תהליך ייצור אב טיפוס והינה הם לפניכם:
1.אפיון מוצר והגדרת דרישות הפיתוח ,הינו שלב ראשוני בכל תהליך ייצור אב טיפוס ונועד לייצר קווי מתאר לשלבי הפיתוח היותר מעשיים ,בין יתר הדברים שלב ייצור אב טיפוס זה מגדיר ומיצר ,מתווה עסקי מאוד ברור שנועד לעזור בבחירת טכנולוגיות ייצור ,מחיר מטרה למוצר ,ועוד, בסיום תהליך ייצור אב טיפוס,לפני הייצור.
2. תכן ראשוני(נקרא גם PDR ) שלב זה בתהליך ייצור אב טיפוס הינו מעשי יותר ובו מתכננים בתוכנות תלת מימד את הרכיבים והחלקים המרכיבים את האב טיפוס ,ולמעשה מעלים מספר קונפיגורציות ליישום הנדסי ועיצובי של המוצר ,אשר עוברות בחינה מעמיקה על ידי תוכנות אנליזה מכאנית ,הממחישות, חוזק, ועומסים שעלולים לפעול על חלקי המוצר.
3.תכן פרטני (נקרא גם ( CDRהינו שלב מתקדם בתהליך ייצור אב טיפוס ,ובו למעשה מרדדים את האופציות שעלו בשלב הPDR ומתכננים את החלקים בהתאם לטכנולוגיות ייצור לייצור המוני,בכפוף לאפיון מוצר והגדרת הדרישות,בסיום שלב זה מפיקים שרטוטים מפורטים בהתאם לתקינה של כל חלקיו של אב טיפוס,ותוכנית הרכבה לייצור מפורט של אב טיפוס.
4. ייצור אב טיפוס השלב המעשי בו מייצרים את כל החלקים הרלוונטיים לאב הטיפוס, חברת טקטיקס ?פיתוח פטנטים בע'מ, תודות ללקוחותינו ולמורכבות הפרויקטים ,מחזיקה כיום מחלקת ייצור משוכללת , ועושה שימוש בcnc עיבוד שבבי קונבנציונאלי ,כרסום ,חריטה ,הדפסה תלת מימדית,ייצור מעגלים מודפסים pcb)),כל חלקי אב הטיפוס מיוצרים על ידינו ובפיקוח צמוד של מחלקת הנדסה.
נשמח לעמוד לרשותכם בנושא ייצור אב טיפוס.
משרד חיפה בטלפון 04-8708075
ישירות עם מאור לוגסי 054-7972218
או דרך האתר www.patent-il.com
ממציאים ויזמים בעליי רקע הנדסי המעוניינים לקחת חלק בפעילות החברה מוזמנים ליצור קשר במייל office@patent-il.com .
המאמר נכתב בשיתוף צוות המהנדסים של חברת אייטיקס- פיתוח פטנטים