עצירות מבוגרים וכן עצירות בכלל נחשבת לתופעה רפואית שכיחה בעלת היסטוריה ארוכה, ייתכן שעוד מסיפור אדם וחווה עם אכילת התפוח. עם הוותק של התופעה הרפואית הזו, קיימות מגוון שיטות לביצוע טיפול בעצירות על ידי תרופות בטוחות לשימוש, וכן על ידי טיפול תזונתי. רופאים נוהגים כיום להגדיר עצירות כתופעה שבמהלכה מתקיים קושי ביציאות או שהן כרוכות במאמץ, וכן ניתן להצביע על עצירות מבוגרים או ילדים כשמתקיימות פחות משלוש יציאות בשבוע.
כיום, הטיפול בעצירות היעיל ביותר הוא זה המשלב טיפול תרופתי עם טיפול תזונתי נגד עצירות - התרופות הבטוחות ללא מרשם אמורות להעלים את התופעה בטווח הקרוב, והשינויים בהרגלי התזונה מבטיחים שתופעת עצירות מבוגרים לא תחזור בשנית. המנגנון שעל פיו פועליות תרופות נגד עצירות מעודד את ההפעלה של רפלקס הפינוי במעי הגס וכך מסייע להפרשת הצואה מהגוף ביתר קלות.
השילוב בין שני הסוגים של טיפול בעצירות נחשב למומלץ ביותר. ניתן להקפיד על צריכה מוגברת של סיבים תזונתיים, כגון דגנים מלאים וכן ירקות ופירות עם הקליפה שלהם - המסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול. את הארוחות המכילות סיבים תזונתיים או כל מרכיב אחר כדאי לצרוך בצורה של מספר ארוחות קטנות ביום, במקום ארוחה אחת גדולה, משום שהדבר לא מכביד על הבטן ומועיל במיוחד במהלך טיפול בעצירות.
בנוסף, קיימים מספר מרכיבים שכדאי להכניס לתפריט היומי בצורה מתונה. שתייה של שתיים עד שלוש כוסות קפה סיום אמורה להמריץ את פעילות מערכת העיכול וכך לעזור בעיכול מהיר ויעיל יותר של האוכל. בנוסף, הוספה של מרכיבים חריפים כגון שום או צ'ילי מסייעים לפעילות תקינה של המעיים בגוף שלנו וכך גם לטיפול יעיל נגד עצירות מבוגרים. מומלץ להקפיד כי הצריכה של קפה ומרכיבים חריפים צהיה מתונה - צריכה מוגזמת עשויה לגרום לכאבי בטן ולתופעות לא נעימות.