דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


סושי: להתחיל מההתחלה 

מאת    [ 09/04/2011 ]

מילים במאמר: 468   [ נצפה 2948 פעמים ]

ביקור קבוע במסעדות סושי הפך בשנים האחרונות למנהג פופולרי ביותר בקרב ישראלים. לפעמים זה נראה מוזר שמאכל שהגיע מיפן ? בעלת תרבות קולינרית שונה כל כך משלנו, אנשי המזרח התיכון ? צבר תאוצה במהירות כזו מסחררת, ומסעדות סושי החלו לצוץ פתאום בכל פינת רחוב. האם יש לנו בכלל תשובה לזה? האם אוכלי הסושי למיניהם עושים זאת מתוך חיבור אמיתי וראשוני למנה ולטעם שלה, או שמא הם יסכימו להודות שמדובר בטעם נרכש ושהם עושים זאת מתוך רצון להשתייך לטרנד החדש? ואם לא, מה אנחנו כל כך אוהבים במאכל הזה?

אז נתחיל מהבסיס של הבסיס... מה זה בכלל סושי? ראשית כל, נתמקד בכך מהזווית האטימולוגית. "סושי" הוא חיבור של שתי מילים ביפנית: "סו" שמשמעו חומץ ו- "שי" שמשמעו אורז. כלומר, סושי הוא בעצם אורז מתובל בחומץ. כמובן שזה לא רק זה ? האורז מוגש במעטפת של אצות מסוג נורי, ולצידו ישנו מילוי ע"פ בחירתו האישית של הסועד.

על מנת להקנות מעט ידע כללי, הסושי החל מתוך פעולה שגרתית של עטיפת דגים בחומץ ובאורז, שעזרה לייבש אותם ובכך לשמר אותם. עם הזמן התפתחו שיטות מתוחכמות יותר לשימור דגים, אך השיטה המסורתית התגלתה כמאכל משביע ובעל טעם שונה וייחודי.

סושי קיים במגוון גדול מאוד של סוגים. ראשית, ישנו סושי שנקרא "סושי מאקי". מדובר, בעצם, בסושי סטנדרטי וטיפוסי, הכולל ירקות שונים או דג העטופים בתוך אצה ולצידם אורז. קיימים שני תתי-סוגים של "סושי מאקי": "סושי פוטומאקי", שכולל רול עבה יותר, ו- "סושי הוסומאקי", שכולל רול דק. עם זאת, גורם נוסף שמשפיע מאוד על עובי הרול הוא המקום שממנו אתם מזמינים או באים לאכול. סוג נוסף של סושי, שהוא למעשה הסוג המומלץ לאוכלי סושי מתחילים, נקרא "סושי ניגירי". מדובר באורז עטוף בדג, ללא אצות נורי. הטעם שלו שונה במקצת מן הסושי הרגיל אך הוא עשוי לעזור לסועד להתרגל לרעיון, וממנו להתקדם אל הסושי הרגיל והפופולרי.

סוג נוסף נקרא "סושי טמאקי": מדובר בעצם בסושי שנעשה כמו הסושי הרגיל, אלא שבמקום צורת רול הסושי נעטף בצורת קונוס, ובכך מקבל טעם האצות דגש גדול יותר.

אז יש את הסוגים השונים של סושי. מה עוד עשוי להיות אחד הגורמים להפיכתו של הסושי למאכל כל כך אהוב עלינו? יכול מאוד להיות שהויזואליות שלו מדברת אלינו. כל מי שביקר במסעדת סושי, אפילו אם לא טעם בעצמו אלא רק צפה בחבריו לשולחן או בסועדים אחרים אוכלים סושי, הבחין בוודאי בצבעוניות המיוחדת של המנה הזו. ואכן, היא בנויה בצורה אסתטית ביותר ומושכת, כנראה, את העין לא פחות מאשר את הפה.

אמנם קיימות מסעדות סושי מרובות ברחבי הארץ, אך כיום אין אפילו צורך ללכת אליהן כדי לאכול סושי איכותי, וניתן להכינו בבית באופן עצמאי בדרכים לא מסובכות כלל וכלל. אבל אם אתם בכל זאת קצת נרתעים מהכנת סושי בביתכם ואין לכם זמן או חשק לצאת לאכול במסעדה, קיימים כיום מגוון סניפי משלוחים שהם תוצאה ישירה של צבירת הפופולריות העצומה של הסושי בארץ. ניתן למצוא בקלות מקומות המבצעים משלוחים ע"י חיפוש באינטרנט. לעיתים הרשת אף תתן הנחה למי שמזמין דרך האתר.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב