המקרה שאספר עליו הוא מקרה של אישה כבת 40, הסובלת ממחלה נוירולוגית הפוגעת בתגובותיה, מהירותן ואיכותן ומשכך הינה מתקשה אף בהליכה.
ביום התאונה, האישה נסעה עם מכרה ברכב. לאחר הירידה מהרכב, ובעודה מחזיקה ברכב, טרקה המכרה את דלת הרכב ממנה ירדה האישה כאשר הדלת נסגרת על אגודלה של האישה והחלה בנסיעה. אחרי מספר מטרים, כאשר האישה אינה מצליחה להשתחרר, הצליחה לסמן לנהגת לעצור את הרכב, ולשחרר את אצבעה.
בעקבות האירוע שהתה האישה בביתה למעלה מחודש כאשר אצבעה נפוחה והיא מוגבלת בפעולות היומיום (וזאת בנוסף למגבלותיה הרפואיות מלפני התאונה). כיום שלומה טוב (למעט המחלה הנוירולוגיה הנוראה), ובפועל לא נשארה שום נכות או מגבלה מהתאונה.
בניגוד לשאר הפוסטים שכתבתי עד היום, בתאונה שתיארתי לא טיפלתי, ולמעשה עילת התביעה שלה התיישנה וכעת כבר לא ניתן לתבוע בעטייה וחבל, כי האישה הספציפית יכלה להיעזר בפיצויים.
הסיבה שהאישה לא תבעה אף פעם היה כי לא רצתה לתבוע את המכרה (למרות שזו לא התעניינה כלל בשלומה בשבועות שלאחר המקרה), לא חשבה שנזקה "שווה" תביעה ולא חשבה שהפיצוי שווה את הטרחה.
ראשית חשוב לציין כי מדובר בתאונת דרכים וזאת מאחר וחוק הפיצוי לנפגעי תאונות דרכים (פלת"ד), קובע כי תאונת דרכים הינה תאונה הנגרמת תוך שימוש בכוח המכני של רכב מנועי (לרבות רכבת), בעלייה לרכב או בירידה ממנו. עוד קובע החוק כי הזכאים לתבוע באמצעותו, לא יתבעו באמצעות חוק אחר.
מספר פסקי דין שדנו בנושא קבעו במפורש שפציעה מטריקת דלת, הינה תאונה דרכים לכל דבר ועניין.
כאן נגרמו לאישה נזקי גוף עקב גרירתה על ידי רכב נוסע, כאשר עניין הרשלנות שהייתה או לא הייתה של הנהגת היא כלל לא רלוונטית, מאחר ולפנינו תאונת דרכים על כל המשתמע ממנה ובעיקר העובדה שמדובר באחריות מוחלטת.
כלומר המשמעות מחד היא שתמיד יהיה פיצוי, אבל מאידך, הפיצוי יהיה מוגבל יותר.
לענייננו, האישה הייתה אמורה לתבוע את הנהגת ואת חברת הביטוח שלה. חברת הביטוח הייתה מנהלת פשרה עם האישה או עורך דינה והפיצוי היה בגובה של 5,000 – 15,000 ש"ח שממנו היה מקוזז שכר העו"ד (8%, 11% או 13% בהתאם לשלב בו הסתיים התיק), שאינו גבוה במיוחד.
בשיחה מקרית עם האישה, ושלוש שנים מאוחר מדי, שמעתי על המקרה והיה חשוב לי להביאו בפניכם, על מנת למנוע התיישנות של מקרים דומים.
הערה: אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי ואין הוא מחליף פנייה לעורך דין, לשם הערכת סיכויי תביעה.