איטליה – לא תמצאו פסטה טעימה יותר
המאכלים של המטבח האיטלקי מורכבים ממנות משובחות אשר אין משתווה להן בכל העולם. אחת המנות הידועות בכל העולם ומשתייכות למטבח האיטלקי היא פסטה. בישול פסטה היא אמנות ומי מכם שביקר או יבקר בעתיד באיטליה, יודע כי באיטליה יודעים לבשל פסטה אל דנטה, בדיוק במידה הנכונה. ישנם לא מעט סוגים של פסטות כגון פסטה פנה, פסטה פוזילי, מקרוני, ניוקי ועוד רבים אחרים שאת רובן תוכלו למצוא במסעדות באיטליה.
המטבח האיטלקי - רקע
המטבח האיטלקי במשך השנים התפתח והתקדם והטעמים רק השתבחו עם השנים. הבישול האיטלקי בזמנו הושפע מעמים שונים שחיו באיטליה כגון הרומאים, הנורמנים, הערבי והיווני והשילוב הוא שיצר את המתכונים והטעמים הייחודיים אשר אין שווה להם בעולם כולו. המטבח האיטלקי לרוב מושפע מעונות השנה כך שהמנות שיכינו יהיו כאלה שמתאימים בהרכב המתכון שלהם למה שצומח באותה עונה. המאכלים האיטלקיים משתנים בהתאם למחוז בו אתם נמצאים, כך שאם אתם נמצאים בדרום איטליה, סביר להניח שתתקלו במנות יותר חריפות ואם אתם נמצאים בצפון, המנות שתקבלו יהיו בעלי אחוז שומן גבוה יותר
סוגי פסטה
בישול פסטה מתבצע באותו אופן בכל סוגי הפסטה וישנם לא מעט סוגים של פסטה. פסטה פוזילי – פסטה בצורת ספירלה אשר משמעות השם שלה היא "רובה צלפים". פסטה רוטיני - דומה בצורתה לפוזילי אך עבה וארוכה יותר ומשמעות שמה היא "מפותל". פסטה פרפאלה – פסטה בצורת פרפרים אשר כנראה הומצאה בצפון איטליה. פסטה קונקיליה – פסטה בצורת קונכייה ומשמעות שמה הוא "צדפה". פסטה רוטלה – פסטה שדומה בצורתה לגלגל, קטנה מאוד בקוטר שלה ומשמעות שמה היא "גלגל". פסטה קנלוני – פסטה בצורת גלילים חלולים יחסית גדולים המיועדים למילוי בשרי, חלבי או צמחוני ומשמעות שמה היא "צינורות גדולים". ספגטי – אטריות העשויות מקמח לבן או קמח מלא, משמעות השם היא "חוטים קטנים" ופסטה קפליני – פסטה הדומה בצורתה לספגטי אך קטנה יותר. היוצא דופן באופן הכנתה היא פסטה ניוקי – את הניוקי מכינים ממחית תפוחי אדמה, קמח לבן, מחית בטטות, קמח דורום ויש כאלה המוסיפים גם גבינה.משמעות השם ניוקי הוא "גוש".
סוגי רטבים
המטבח האיטלקי מכיל רטבים רבים המיועדים לפסטה. פסטה ברוטב בולונז – רוטב בשרי, מכיל חתיכות של בשר בקר טחון אותם מבשלים ברוטב עגבניות ומוסיפים שום, בצל, גזר ותבלינים בהתאם לטעם. פסטה ברוטב פסטו – משמעות השם היא "לכתוש", ואופן הכנת רוטב הפסטו שונה בהתאם למחוז בו נמצאים. לרוב הרוטב יכיל בתוכו עלי בזיליקום, שמן זית, שום וגבינת פרמזן. ניתן למצוא רוטב פסטו אשר מורכב מעלי פטרוזיליה ואגוזים טחונים בלבד. פסטה ברוטב אלפרדו – שמו ניתן לו על שם ממציאו השף אלפרדו די ללו. רוטב זה הוא רוטב חלבי אשר מורכב מחמאה, שמנת ושום. כיום מסעדות רבות נוהגות להכין רוטב אלפרדו ולהוסיף עשבי תיבול ופטריות טריות חתוכות.
חגי בר-שבע