טיפים לתכנון נכון של מטבח
חשיבות התכנון הנכון של המטבח הינה רבה.
מטבח פונקציונלי ואיכותי, המנצל את מירב השטח הנתון הינה מטרה שכולם שואפים להגיע אליה ועל מנת להגיע למטרה זאת חשיבות רבה לתכנון נכון ופונקציונלי. מעבר למראה העיצובי, השטח הנתון, סוג הדלתות ובחירת הגוון, תשומת לב רבה אף יותר צריכה להינתן לבחירת איזורי האחסון השונים במטבח. על מנת להקל על המשתמש בעבודות היום יום במטבח להמלצתנו יש להתייחס לארונות המטבח השונים בחלוקות פונקציונליות על פי איזורים שונים.
לדוגמא : מומלץ לחלק את השטח הנתון לאיזור בו מתבצעת שטיפת הכלים והרחצה- באיזור זה למשל ממוקם הכיור, מדיח כלים, מתקני ייבוש הכלים, פח אשפה וחומרי ניקיון.
איזור הכנת המזון- איזור זה מיועד ברובו לחיתוך, הכנת המזון ובישולו- באיזור זה ממוקמות הכיריים, משטח העבודה כלי חיתוך וכדומה.
איזור איחסון מזון- מזווה, איזור המיועד לאיחסון מזון כגון קופסאות שימורים, מזון בשקיות, מזון יבש ועוד.
איזור הבישול החם- איזור בו מרוכזיים התנור, מיקרוגל, מגשי התנור, טוסטר אובן וכדומה.
איזור איחסון הכלים- איזור בו מאוחסנים כלי מטבח השונים, סכו"ם, כוסות וצלחות, כלי פלסטיק וכדומה.
חלוקה מראש לאיזורי עבודה במטבח מאפשרת לנו לבצע נוחות בעבודה השוטפת היום יומית.
מעלה את אמת הפונקציונליות של העבודה והשהות במטבח ומנצלת נכון את מרחב העבודה וחשוב מכל- יכולה לתרום לניצול שטח של 30% ויותר על אותו שטח הנתון אם לא חולק כראוי.
פרזול למטבחים פרזול בירושלים פרזול
אמיר כהן