בית הדין האזורי לעבודה בירושלים חייב את המדינה לפצות עובדת שפוטרה 60 יום מתום חופשת הלידה בשל התנהלות חסרת תום לב, ופגמים נוספים בהליך הפיטורין.
התובעת, שעבדה כמנהלת לשכת סגן שר החוץ, הייתה בחופשת לידה בעת שהתחלפו סגני השרים לאחר הבחירות ופוטרה 60 יום מתום חופשת הלידה. עפ"י הנוהל המקובל בלשכה בכל הנוגע למשרות אמון, ובכללן משרתה של העובדת, מתחלף רוב כוח האדם כשמתחלפים סגני שרים, והדבר אף עוגן בהסכם ההעסקה שקבע כי משרת העובדת היא זמנית ותלויה בכהונת סגן השר, אך עם זאת, ישנה אפשרות להמשיך ולהעסיקה במשרת אמון גם תחת ממונה חדש.
לטענת העובדת, היא זכאית לפיצויים בסך 227,982 ש"ח בגין פיטורים שלא כחוק, הפרת חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה ובגין עוגמת נפש.
מהעדויות עלה, כי במהלך חופשת הלידה נדון המשך העסקתה של העובדת וסוכם כי תתקבל לעבודה מחדש, אולם במקביל נודע לה כי לא ניתן יהיה להמשיך את העסקתה, ואף הוגשה בקשה (שנדחתה) להיתר לפטרה במהלך חופשת הלידה. כמו כן, התקיימו עם העובדת שיחות והתכתבויות רבות שבעטיין התעכבה חזרתה לעבודה, בהן נאמר לה, בין היתר, כי ניתן יהיה לפטרה בתום 60 יום מחזרתה מחל"ד, והיא אכן פוטרה 60 יום מסיומה הרשמי של החופשה.
סגן הנשיא השופט אייל אברהמי קבע, כי התנהלות המדינה בכל הנוגע למו"מ שנערך עם העובדת כמו גם פיטוריה בזמן חופשת הלידה, בעייתית ועולה כדי חוסר תום לב. כן נקבע, כי בניגוד לטענת המדינה, חובת השימוע חלה גם במשרות אמון וגם חובה זו לא קוימה במלואה, ובנוסף, קיבל השופט את עמדת העובדת כי לא ניתנה לה הזדמנות אמיתית להשתלב בעבודה לאחר חזרתה מחופשת הלידה.
באשר לפיצוי קבע השופט כי יש להתחשב בעובדה שמדובר בבחורה צעירה ורצינית, שעבדה כשנה בעבודה שמטבעה היא זמנית, ופסק כי על המדינה לשלם לה 27,216 ש"ח בגין פיטורין שלא כדין ו-8,000 ש"ח בגין הפרת חוק עבודת נשים.
בפסק דין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון, תמלול, פוליגרף ועוד. שיווק באינטרנט