מספר התקפות הפישינג והתחכום שלהן בשנים האחרונות עולה בהתמדה. ישנם מספר כללים פשוטים שאתה יכול וצריך לקיים שכמעט תמיד ימנעו ממך להפוך לקורבן פישינג.
בעיקרון יש שתי דרכים שבה התקפת פישינג עובדת. הראשונה היא לשאול אותך באמצעות האימייל לנתונים שונים כגון סיסמאות או נתונים אישיים אחרים. אם באימייל נטען שיש בעיית אבטחה עם חשבון ההוטמייל או הפייסבוק שלך ושאתה חייב לספק את הנתונים או שיסגרו לך את החשבון - אל תעשה את זה! האימייל עלול להראות לגיטימי, אבל הוא אף פעם לא. אף אחד לא צריך להגיב לאימייל כזה שמבקש פרטים אישיים מבלי שהוא יזם פניה כלשהי לאחד מהגופים האלו, לעולם. יוצא הדופן היחיד הוא מייל שנשלח אליך כתגובה לפניה שאתה יזמת לשירות לקוחות שניתן באמצעות האימייל.
הדרך השנייה שבה התקפת פישינג מתבצעת היא לנתב אותך לדף אינטרנט שדרכו אתה צריך לעשות log-in לאיזשהו שירות, כמו לדוגמא אתר הבנק, הפייסבוק או הדואר האלקטרוני שלך. בהתקפת פישינג דף האינטרנט הזה הוא כמובן מתחזה. הוא יכול להראות ממש אותו הדבר כמו דף ההרשמה המקורי אבל אותו האקר שיצר אותו אוסף את פרטי המשתמשים של אלה שמנסים להיכנס אליו. לראיה ראו את התקפת הפישנג נגד אתר בנק הפועלים בשנה שעברה. וכאן מגיע הכלל השני: לעולם אל תעשה log-in לאף חשבון שברשותך, ולא משנה אם זה חשבון בנק או פרופיל פייסבוק, דרך לינק שקיבלת לאימייל. אם אתה מקבל אימייל כזה מה שאתה צריך לעשות זה לסגור את הדפדפן, לפתוח אותו מחדש, לעשות log-in לאתר המבוקש ולראות את ההודעה הרצויה. כן, אפילו אם זה מייל שאומר שישנה תגובה חדשה על הסטאטוס שלך בפייסבוק. ואפילו אם אתה בטוח ב 99.9999% שהאימייל הוא לגיטימי לחלוטין, ה"דייגים" שמכינים את האימיילים האלה מעצבים אותם במיוחד כדי שהם ייראו לגיטימיים.
בכל מקרה, אם אתה מקבלים הצעות מפתות לאימייל מאתר כמו Best Buy או כל אתר קניות אחר ברשת, והלינק מוביל לאתר שבו אתה צריך לעשות log-in לחשבון שלך - אל תעשה את זה!!
לסיכום
לעולם אין לספק סיסמאות או פרטים אישיים בתגובה לאימייל, גם אם הפונה נראה לגיטימי לחלוטין. אין לבצע log-in לאתרים כגון חשבונות בנק או אפילו חשבונות פייסבוק דרך לינקים שמגיעים באימייל - יש לסגור את הדפדפן לפתוח חדש. ויש להיזהר לא ללכת שולל אחר הצעות מפתות מאתרי קניות למיניהם ואין לספק פרטים אישיים גם אם קיים הספק הקל שבקלים. כל האמור לעיל חל גם על קישורים לא מזוהים ברשתות החברתיות ובעיקר בפייסבוק.
רנדי אברמס הצטרף ל- ESET ביולי 2005 בתפקיד הדירקטור לחינוך טכנולוגי. במסגרת תפקידו מעביר רנדי הדרכות לעובדי ומפיצי ESET בכל העולם.
לפני שהצטרף ל- ESET עבד רנדי בחטיבת אבטחת המידע של מיקרוסופט במשך 12 שנים בפיתוח תהליכים שמטרתם למנוע ממיקרוסופט לשחרר תוכנות נגועות.
לפני שהצטרף ל- ESET עבד רנדי בחטיבת אבטחת המידע של מיקרוסופט במשך 12 שנים בפיתוח תהליכים שמטרתם למנוע ממיקרוסופט לשחרר תוכנות נגועות.