עידן Web 2.0 הביא איתו שינויים רבים בכל הקשור למשתמשים ולטכנולוגיה. בעבר בניית אתרים הייתה באמצעות קוד שנכתב על ידי מתכנתים בחברות של בניית אתרים. כל שינוי רקע, סגנון, עיצוב, החלפה בין קטגוריות הייתה בשליטתם של בוני האתרים. כיום ישנם אתרים שכתובים בקוד פתוח, כשהשליטה היא בידי בעל/ת האתר או הבלוג.
מה זה קוד פתוח?
בעידן Web 2.0, גולשים יכולים לפרסם ולכתוב על תחומי עניין, תגובות, ליידע על שירות ומוצר, לשתף בהתלבטות, מתכונים, להציע יוזמות והצעות. אתרים כמו: Blogger, מאפשרים לגולשים, לבנות "פינה משלהם" בעזרת קוד פתוח. כלומר, נכנסים לאתר ותוך פרק זמן קצר, אפשר להקים בלוג אישי ולכתוב על כל מה שרוצים. אין צורך של בניית אתרים, אלא להשתמש בפלטפורמה הקיימת.
לצד אפשרות זאת, קיימת אפשרות נוספת של בניית אתרים המבוססת על קוד פתוח, מאפשרת לאנשים המעונינים להשיק אתר ברשת, להשתמש בתוכנות כגון: Wordperss, Joomla. תוכנות אלה, מאפשרות בעזרת תבניות פשוטות לבנות אתר או בלוג פעיל תוך פרק זמן קצר יחסית. היתרון, אפשר לפנות לחברת בניית אתרים לשם אחסון האתר. אך כל התנהלות האתר שייכת לבעל האתר/בלוג.
מה צריך כדי לבנות אתרים בקוד פתוח?
אנשים בעלי ידע וזיקה טכנולוגית שקיימת בהם סקרנות ללמוד ולהכיר, אנשים שמחשבים הוא אחד מתחומי עולם התוכן האישי שלהם יכולים לבנות אתרים בקוד פתוח. בניית אתרים מאפשרת לצד העצמאות בניהול האתר, לבדוק האם קיימת מידת התאמה לתחום ואולי יש מקום לעסוק בתחום.
יש ללמוד ולהכיר את תכונות קוד הפתוח, הן אמנם מאפשרות עצמאות, אך חובה ללמוד ולהכיר את האפשרויות הקיימות, איך ניתן לשפר/לשנות, אילו אפשרויות הן מכילות וכדומה.
בניית אתרים קוד פתוח לצד קוד סגור
תחום בניית אתרים נותן ביטוי ומקום לאתרים הכתובים בקוד פתוח ולאתרים שכתובים בקוד סגור. הסיבה לכך, הצרכים השונים שמצריכים שילוב בין השניים. היכולת לבחור בהתאמה אישית מה נכון עבורכם, היא אפשרות חשובה. לא משנה באיזה קוד כותבים, תוצאות טובות של בניית אתרים קשורות לגיבוש אסטרטגיה טובה, שליטה בכלים הטכנולוגיים ובעיקר הרבה רצון להצליח.