אמא שלי תמיד מפתיעה אותנו עם מאכל זה או אחר
שמתחפש לטבעי ובריא אבל בעצם הוא עתיר קלוריות
ואף פעם אי אפשר להסתפק ב 1.
הפעם עוגיות שיבולת שועל, מצויין בתור משהו ליד השתיה החמה.
2 עוגיות שוות ל-100 קלוריות, זהירות הן טעימות נורא.
אני אוהבת לתת דוגמא את העוגיות הללו
בהרצאות בתזונה נכונה שאני מעבירה.
אנשים חושבים שהנה סופסופ מצאו משהו בריא וגם טעים
ובא מישהו מגביל אותם בכמות.
זה לא הוגן אתם חושבים - והפעם גם צודקים.
מה צריך לעשות בשביל "לשרוף" 2 עוגיות?
אני יודעת שהגוף שלי צריך לרוץ 4 ק"מ במהירות של 10 קמ"ש
ואז אני רגועה כי "שרפתי" את ההנאה וגם נהניתי מהשריפה.
במארז "רזים לחיים בריאים- 7 סודות לבריאות והרזיה מצליחה "
אני מסבירה יותר ברור את התועלת בספורט.
בינתיים רחצו ידיים, הפשילו שרווליים והדליקו תנורים...
החומרים
3 כוסות שיבולת שועל(קוואקר)
21 כוס סוכר חום
21 כוס סוכר לבן -
אפשר סוכר חום לאוהבי המתוק
או לוותר על ה 1/2 הזה כי באמת החצי השני מספיק, ובהמשך יש גם דבש.
2 כוסות קמח מלא
כוס שמן -
כאן הבעתי את מחאתי הקולנית, כוס מלאה? ואוו !
אולי 1/3 יספיק? בדקתי ומצאתי שכן,
1/3 זה מספיק בשביל לקרוא לזה עוגיות רק שהן פחות פריכות....
2 ביצים
2 כפות דבש
אופן ההכנה
1. מערבבים במערבל מזון את השמן, הסוכר, הביצים והדבש.
מוסיפים בהדרגה את הקמח והשיבולת שועל.
2. לוקחים מהעיסה כל פעם כמות של כפית ומניחים בתבנית עם ניר אפיה.
או בתוך מנג'טים.
3. אופים בחום בינוני עד הזהבה. יש תנורים שמדובר ב 10 דקות אז תהיו על המשמר..
4. מקררים ומאחסנים בקופסה אטומה.
כאן אני מזמינה אתכם להתרכז במילה מקררים - כי מה שקרה אצלנו זה
שהיינו חייבים לטעום אם סבתא בלה צדקה ובאמת זה טעים.
התשובה היא שיצא נפלא וגם העוגיות החמות הן טעימות,
רק שאז הן גם בלתי נשלטות ורוצות למלא לנו את כל הקיבה.
מסקנה - תקררו !
גיוונים : אגוזים כתושים, קוביות קטנטנות של פירות יבשים.
נא לשים לב שכל גיוון הוא תוספת קלורית...
אשמח לענות על שאלות ולהענות להצעות עבור הרצאות בתזונה נכונה
וחשיפת רזים לחיים בריאים - 7 סודות לבריאות והרזיה מצליחה.
שלכם
דפנה
דפנה לב 054-5468336 "עלי דפנה-שילוב מנצח של ספורט ותזונה" תזונאית מומחית בספורט, הרצאות,סדנאות הרזיה ותזונה נכונה. תזונה והרגלי אכילה, ספורט ואורח חיים בריא. ימי בריאות, http://www.aley-daphna.co.il בלוג http://razim4life.blogspot.com/
>