אגוזים זרעים ופיצוחים
הסוד השביעי של "רזים לחיים בריאים"
סגולות ויתרונות רפואיות וטעימות מהטבע
מה שנראה כבריא, נגיש וכמובן טעים, מתעתע
אם לא יודעים כיצד לאכול ויותר חשוב כמה.
על המאכל הלאומי בסלון, במגרש הכדורגל,
בברים וכמובן בפיצוציות. הפיצוחים ! פצצת אנגיה !
פיצוחים שם כללי לקבוצת זרעים:
שקדים, בוטנים, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, אגוזי לוז,
אגוזי קשיו, פקאן, אגוזי מלך ופיסטוקים.
הפיצוחים מקובלים על כולם: אלו ששומרים על משקלם,
הסוכרתיים, הצמחונים והטבעונים, ומי לא -
ויש לכך הצדקה - הם טעימים, מגוונים, נגישים,
ניתן לשלבם עם ארוחות, סלטים וסתם כחטיף
והכי חשוב - הם בריאים.
פיצוחים: למה זה בריא ? פרק / סוד שביעי מתוך
"רזים לחיים בריאים- 7 סודות לבריאות והרזיה מצליחה"
הפעם נעשה לפיצוחים שינוי שם ל"אגוזים וגרעינים"
1. השומנים החיוניים שיש באגוזים וגרעינים עוזרים במניעת מחלות כרוניות ומחלות לב.
2. האגוזים והגרעינים אינם מכילים כולסטרול, וחלקם אף תורמים להורדת כולסטרול.
3. לאגוזים ולגרעינים יש רכיבי תזונה חיוניים כמו חלבון, שומנים חיוניים ופיטוכימיקלים (חומרים כימים טבעיים בעלי השפעות מצויינות על הגוף- כמו אנטיאוקסידנטים).
4. האגוזים והגרעינים הם מקור מצוין של ויטמינים כמו: חומצה פולית, ניאצין 3B ויטמין E ו-B6 ומינרלים כמו: מגנזיום, סלניום, זרחן ואשלגן.
5. האגוזים והגרעינים מאזנים רמות סוכר משום שערכם הגליקמי נמוך כמו של כל השומנים. לכן אני תמיד ממליצה לאכול פרי עם אגוזי מלך או פקאן.
7. בשל נוכחות ויטמין E באגוזים ובגרעינים יש להם יתרון בתרומה לגמישות העור ומניעת יובש.
מה ההבדל בין סוגי הפיצוחים השונים ?
מעבר להבדלי הטעם, יש הבדל באחוזי נוכחות סוגי השומן של כל אחד מהפיצוחים, מה שמעודד אותנו לצרוך מעט מכל סוג . מכל סוג נקבל את היתרונות שמזוהים איתו.
אני מוצאת את פירוט תכולתו של כל אגוז וזרע מיותרת ולכן באופן כללי אפרוש את סוגי הפיצוחים :
גרעיני פשתן, אגוזי מלך וגרעיני דלעת (גרעינים לבנים),
שקדים ואגוזי קשיו, בוטנים ופיסטוקים
גרעיני חמניות (גרעינים שחורים) אגוזי פקאן
עשירים בחומצות שומן אומגה 3 ולכן מונעים הסתיידות עורקים,
מורידים לחץ דם גבוה ומונעים הפרעות בלב ובמערכת הדם
מכילים כמות רבה של חלבונים וויטמינים מקבוצה B ,
עשירים בחומצות אמינו חיוניות להתפתחות תאים ורקמות הגוף
מומלצים לנשים הרות ומניקות ותורמים ליצירת חלב
מכילים כמות גבוהה של ויטמין E , ולכן מצויינים לעור ולשיער.
מומלץ בתור נשנוש מועדף לבעלי משקל נמוך
יש הרבה יתרונות ויש חלק מכם שירוץ מיד לפיצוציה בקרן הרחוב הקרוב ,
אבל לפני שאתם יוצאים כמה אזהרות קטנות....
כמויות : אמנם פיצוחים ככלל, מספקים לנו את השומן הטוב,
אך גם ממנו יש לצרוך רק כמויות מזעריות - כלומר חופן קטן ביום.
אחרי שהגוף מנצל אל החומצות השומן הבריאות והחיוניות,
עודף השומן מגיע ישירות לתאי השומן בגוף, מאוחסן שם
ולאף אחד לא אכפת שפעם היה שם אגוז בריא.
ה-FDA קבע שאכילת 50 גרם פיצוחים ביום
(כך שיכילו לא יותר מ-4 גרם שומן רווי), היא הכמות המומלצת
לשמירה על דיאטה מאוזנת התורמת לכל היתרונות שיוחסו לה לעיל.
למרות ש 50 גרם זה חופן לא מבוטל של קלוריות,
כדאי לצרוך שומנים רק ממקור זה ולא משניצל מטוגן או טונה בשמן
וגם לא מגבינה עתירת שומן.
וכמה זה חופן לא מבוטל של 50 גרם?
היכונו לאכזבה קלה ספרנו עבורכם את יחידות הסגולה:
· 35 שקדים בינוניים
· 25 אגוזי קשיו
· 40 בוטנים
· 10 אגוזי מלך
· 15 אגוזי פקאן
· 50 פיסטוקים
· חופן שטוח של גרעיני חמניות או גרעני דלעת
במארז הדיסקים "רזים לחיים בריאים- 7 סודות לבריאות והרזיה מצליחה "
אני ממליצה לקחת חופן אגוזים אם אתם ממש גוועים מרעב ,
ויש עוד חצי שעה עד הארוחה.
עדיף להסתכן ב עודפי שומנים בריאים ולהגיע נינוחים לארוחה
מאשר לחטוא בארוחה פי 2 יותר קלוריות מה"עלות" של הפיצוחים.
ועוד ב"רזים לחיים בריאים- 7 סודות לבריאות והרזיה מצליחה "
אני מסבירה בקוד לתפעול העיכול - סוד שביעי
שאגוזים וזרעים צריכים להיות טבעיים לא מומלחים ולא מטוגנים .
עד כאן על הקשר בין אגוזים זרעים פיצוחים ורזים לחיים בריאים.
להזמנת הרצאות של תזונה נכונה בעבודה ואפקטיביות בעבודה
כדאי מאוד להתעניין אצלי באתר.
עלי דפנה co il
בשמחה ואהבה ...דפנה
דפנה לב 054-5468336 "עלי דפנה-שילוב מנצח של ספורט ותזונה" תזונאית מומחית בספורט, הרצאות,סדנאות הרזיה ותזונה נכונה. תזונה והרגלי אכילה, ספורט ואורח חיים בריא. ימי בריאות, http://www.aley-daphna.co.il בלוג http://razim4life.blogspot.com/
>