עצירות בהריון היא תופעה שכיחה שאין לחשוש ממנה. רבות מהנשים סובלות מתופעות עצירות בהריון, עקב תהליכים הורמונאליים המתרחשים בגוף האישה. במהלך ההיריון מופרשים הורמונים אשר מרפים את פעולת המעיים וגורמים להם לעבוד באיטיות רבה יותר - מה שדורש הפעלת טיפול נגד עצירות.
טיפול בעצירות דרך תכשירים ותרופות שונות יכול להיעשות אך ורק באישור רופא מוסמך אשר בודק את מצבה הרפואי של האישה ומתאים לה טיפול מותאם נגד עצירות. הסיבה לכך היא שתכשירים רבים אשר נמכרים בבתי המרקחת נגד עצירות אינם מותאמים לתופעות של עצירות בהריון.
ואולם, קיימות מספר אפשרויות לשינויים בהרגלי החיים והתזונה אשר יכולים לעזור נגד עצירות. ראשית, מומלץ להקפיד על שתייה מספקת של נוזלים - מים הם אחד מהכוחות המניעים את הגוף ומערכת העיכול בפרט, כך שצריכה מספקת של נוזלים תסייע לפעילות מערכת העיכול וכך גם תעזור בביצוע טיפול בעצירות.
קיימים מספר מזונות ומרכיבים אשר מגבירים את הסיכון לעצירות או שהם עשויים להחמיר את המצב במהלך עצירות בהריון. מדובר בעיקר על מזונות העשירים בקמח לבן, כגון בורקסים ומיני מאפים שונים, וכן עוגות ועוגיות. במקומם, ניתן לצרוך מאכלים מתוקים המבוססים על קמח מלא כגון קטניות, וכן פירות וירקות עם הקליפה שלהם.
טיפול בעצירות יכול להיעשות גם דרך תכשירים המכונים "תרופות סבתא". נהוג להוסיף כפית של שמן זית או שמן פשתן אל כוס מים פושרים, ולשתות אותה בבוקר על בטן ריקה. בנוסף, אפשר להשרות במהלך שעות הערב 2 עד 4 שזיפים בתוך מים רותחים, ולאחר מכן בבוקר לאכול את השזיפים עם הנוזלים שבכוס.
קיימים מספר פירות טעימים במיוחד אשר מאפשרים ליהנות - כל הדרך אל טיפול בעצירות. קיווי, לדוגמה, הוא פרי המכיל אנזימי עיכול המסייעים בעיכול חלבון וקולוגן, כך שאפשר לצרוך את הפרי בכמות של שתיים עד ארבע יחידות ליום. גם אננס, פפאיה ירוקה, וכן סלק נחשבים ליעילים במהלך טיפול בעצירות.