רשלנות רפואית מוגדרת כעוולה בפקודת הנזיקין, כאשר עולה חשד כי אנשי מקצוע התרשלו במהלך ביצוע תפקידם בעת מתן טיפול רפואי, ובכך גרמו נזק, לעיתים לנזק בלתי הפיך ואף למוות.
סכומי הפיצוי שייפסקו בגין רשלנות רפואית יוטלו על המוסד הרפואי בו מועסק איש המקצוע, בין אם מדובר ברופא, טכנאי מעבדה או רוקח, או שיכוסו בידי חברות הביטוח אשר מעסיקים המוסדות השונים.
עורך דין העוסק בדיני רשלנות רפואית מטפל במגוון תיקים הקשורים בקשת רחבה של נושאים. תחום עצום זה עשוי לכלול בין היתר גם רשלנות רפואית בנגרמה במהלך הלידה או ההריון ( כך למשל ניתן לתבוע מוסד רפואי וטכנאי רנטגן כאשר נולד ילד חולה או בעל מומים אשר לא נצפו במהלך הבדיקות המוקדמות. סיבות נוספות להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית עשויות להיות רשלנות במהלך הלידה, אבחון לקוי או אבחון מאוחר של מחלות אשר גרם לנזק למטופלים, רשלנות רפואית במהלך ניתוחים מסוגים שונים, ועוד.
תביעות בגין רשלנות רפואית מוכרות עוד משחר ההיסטוריה כאשר באנגליה הוגשה תביעה כנגד מנתח במשפט אשר כונה 'משפט מורטון'. בהמשך הוגשו תביעות כנגד אנשי מקצוע בתחום הרפואה במדינות ארצות הברית.
תביעות בגין רשלנות רפואית מוגשות בידי עורכי דין המומחים בתחום, כאשר הפרוצדורה השגרתית היא קבלת ייעוץ ופתיחת תיק אצל עורך הדין, במידה וזה יחשוב כי יש לכם סיכוי טוב לנצח בתביעה. לאחר מכן יש להתפנות לאיסוף כל המסמכים הקשורים בתביעה ואשר יכולים להוכיח את קיומה של רשלנות רפואית. איסוף וליקוט המידע הינם מלאכה חיונית ומורכבת ולכן חשוב לשכור עורך דין מומחה אשר יידע להנחותכם, שכן פעמים רבות מגישי התביעות כלל אינם יודעים אילו מסמכים חיוניים להם להצלחת התביעה, ונתקלים בבירוקרטיה ובקשיים בהשגת המסמכים. לאחר מכן יגיש עורך הדין בשמכם תביעה בגין רשלנות רפואית וינהל את כל הליכי המשפט עד תומו.
כותב המאמר הינו מומחה מתחום הבריאות