העוף הוא סוג הבשר הנפוץ ביותר אותו אנו צורכים. שלא כמו הבקר העוף איננו מתחלק לחלקים רבים. חלוקת העוף הינה לבשר לבן ורך יותר בחזה וכנפיים ובשר מעט כהה יותר בירכיים הדורש בישול ממושך יותר. זאת הסיבה שיש לשים לב כי במידה ומבשלים עוף בשלמותו חלקים אחדים יהיו מוכנים לפני חלקים אחרים. כדי שלא יווצר מצב שהבשר יתייבש ישנם מספר פתרונות כמו למשל לבשל את העוף חלק מהזמן עם החזה למטה ואז להפוך אותו.
אז איך לבשל עוף? רצוי מאוד לתבל את העוף לפני הבישול. השיטה האהובה עלי אישית הינה הכנת מרינדה והשריית העוף בתערובת התיבול במשך שעתיים לפני הבישול. ניתן למצוא מגוון של מרינדות בקישור: מרינדות.
כדי שחלקי העוף לא יתייבשו בזמן הצלייה או האפייה רצוי למרוח את העוף בשומן או שמן כדי שישמור על הנוזלים של הבשר ויביא לו גוון זהבהב. ניתן להשתמש בשמן זית שומן אווז או אפילו מיונז לצורך מטרה זו. דבר חשוב נוסף הינו בחירה של הטמפרטורה הנכונה לבישול. עוף גדול רצוי לצלות בטמפרטורה בינונית במשך זמן ממושך בעוד שחלקים של עוף צולים בטמפרטורה גבוהה יותר במשך זמן קצר יותר.
סוגי הבישול המתאימים לעוף הינם צלייה, אפייה, בישול במים וטיגון. לכל אחד מסוגי הבישול יש לשמור על כללים מסוימים כדי שהבשר ייצא עסיסי וטעים. בצלייה לא משתמשים בחלקים גדולים מדי כיוון שלא מספיקים להיצלות מבפנים על הגריל. כאשר מטגנים את העוף רצוי לטבול אותו בבלילה לפני, כדי שתהיה לו מעטפת פריכה והעוף ישמור על הנוזלים שלו. והכי חשוב, לא משנה מה מכינים העיקר להנות מהתהליך והתוצאה הסופית.
כדי למצוא מידע נוסף על בישול עוף ומתכונים ניתן להיכנס לאתר שף בבית.