במצבים אשר בהם זוג עובר הליך של גירושין, כדאי מאוד לכתוב ולחתום על חוזה הסכם גירושין. היות וכאשר כותבים חוזה הסכם גירושין, צרך לדאוג כי הוא כולל בו את הנושאים הבאים: הסדרי ראיה, מזונות ילדים, אופן חלוקתו של הרכוש, מה יהיה מועד הגט, מהו סכום מזונות וכדומה.
ישנם כמובן כמו בכל דבר, מקרים אשר הינם חריגים ושונים. במקרים אילו רוצים לבצע שינוי, או לבטל את חוזה הסכם גירושין אשר בוצע.
ניתן לבטלו בעזרת פנייה אל בית המשפט. במצבים אשר בהם טוענים כי חוזה הסכם ממון אשר נכתב. הוא לא הוגן כלפי אחד מן הצדדים. בית המשפט יאשר לשנותו. כמובן שאם זוג אשר עובר את ההליך של גירושין משנה את חוזה הסכם גירושין אשר נכתב, עליו להחתימו ולאשרו שוב אצל עורך דין ואצל בית המשפט לענייני משפחה או שיש לחדש את אישורו אצל נוטריון. גם אם חוזה הסכם גירושין, כבר נכתב ונחתם תמיד יהיה ניתן לשנותו. ויהיה תמיד ניתן, בכל עת שרק נחפוץ, לכתוב ולחתום עליו מחדש. לאחר שאושר על ידי בית המשפט או על ידי נוטריון האישור לשנותו. יהיה שוב לחוזה הסכם גירושין תוקף משפטי. ובעת הצורך יהיה ניתן לממשו.
בנוסף לחוזה הסכם גירושין, ישנו חוזה הסכם ממון, חוזה זה נכתב אצל בני זוג אשר הם נחשבים בתור ידועים בציבור. וכתוב במפורש בחוזה הסכם ממון. מה שייך ולמי.
ישנו כמובן הבדל בין חוזה הסכם ממון לבין חוזה הסכם גירושין, בעת כתיבתו של חוזה הסכם ממון, הוא יגדיר בדיוק את אופן חלוקת הרכוש של בני הזוג לאחר פרידתם. ואילו חוזה הסכם גירושין מפרט מספר דברים שונים כמו:
1) כיצד יחולק הרכוש בין בני זוג אשר הם עברו גירושין או פרידה.
2) כיצד ימשיכו להתנהל, חייהם של בני הזוג.
3) סכום המזונות אשר האב חייב לשלם.
4) משמורת / הסדרי ראיה מתי, היכן, איך ואיפה האב ייפגש עם ילדיו.
תמיד ניתן לשנות חוזה הסכם ממון או חוזה הסכם גירושין אשר נכתב, בתנאי שמביאים אותו שוב לאישורו של עורך דין ושל בית המשפט.
מעיין זלי