חרדה היא מצב של פחד עמוד מפני נסיבות אמיתיות או דמיונית אולם בשונה מפחד רגיל, לחרדה יש השפעות פיזיולוגיות רבות על גוף האדם כך שאנשים הלוקים בחרדה מתקשים להתגבר עליה ולתפקד בצורה רגילה.
מדע הפסיכולוגיה מכיר בסוגים רבים של חרדה מפני גורמים שונים (כמו בחינות, כבישים, חרדה חברתית ועוד..) אולם התסמינים הפזיולוגים אינם מושפעים מטיב החרדה אלא מרמתה. הלוקים בחרדה עשויים לחוש בסחרחורות, להתכסות בזיעה קרה, לסבול מעליה חדה בקצב פעימות הלב ואפילו להטיל שתן באופן בלתי רצוני כאשר הם ניצבים מול הגורם ממנו הם חרדים.אין ספק שמדובר בבעיה כאובה אולם לפסיכולוגיה ולפסיכיאטריה של ימנו ישנם כלים רבי עוצמה לטיפול בהפרעות חרדה שונות, מה שעשוי לשפר במידה ניכרת את איכות חייו של המטופל. מהן השיטות הנפוצות לטיפול בחרדות? על כך בכתבה הבאה:
טיפול פסיכולוגי אינטנסיבי
טיפול פסיכולוגי אינטנסיבי, כלומר כזה שבו תדירות המפגשים בין המטופל לפסיכולוג היא גבוהה במיוחד, עשוי להקל בצורה משמעותית על הפרעות החרדה של המטופל. במהלך הטיפול מזהה הפסיכולוג את הגורמים לחרדה ומאפשר למטופל לספר על התחושות האופפות אותו בכלל וכאשר מתרחש התקף חרדה. השיחה הקולחת עשוייה לגרום למטופל להבין שאין ממש בפחדיו ואחרי מספר גדול של פעמים בהם הנושא נידון עשויי המטופל לחוש בהקלה משמעותית.
טיפול תרופתי
טיפול תרופתי באמצעות כדורים פסיכיאטרים מסוגים שונים מתרחש לרוב במקרי קיצון, אם כי כיום "האצבע על ההדק" של רבים מהפסיכיאטרים היא קלה למדיי. כיצד פועלים הכדורים? חוקרי מוח הצליחו לזהות תגובות כימיות שמתרחשות במוח בזמן התקפי חרדה, פעיליות מוחיות כמו עליה ברמת הפעילות העצבית או הפרשת חומרים מסויימים הן שגורמות לסממנים הפיזים של החרדה (מה שכמובן משפיע על המצב גם ברמה הנפשית).
החומר הפעיל שבכדורים הפסיכיאטרים בולם את ההתפתחותם של תהליכים אלו ובכך מקל מאוד על חייו של המטופל. חשוב לזכור שרוב הכדורים אינם מיועדים למצב של "קרייס" או התקף חרדה אלא יש להם השפעה ארוכת טווח שמנטרלת אט אט את ההשפעות המוחיות השליליות. כמובן שטיפול בכדורים משולב במקרים רבים עם טיפול פסיכולוגי
טיפול בחרדות הבלוג של ד"ר אלי אברהמי