חמישים וארבעה (54%) אחוזים מהציבור היהודי בישראל שוקלים להקפיא זרע או ביצית לשימוש לאחר המוות. כך עולה מסקר שערך ארגון משפחה חדשה לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל. הסקר, שנערך על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה, בקרב מדגם מייצג של 500 איש, מגלה כי בציבור היהודי בישראל יש רצון ברור להמשכיות לאחר מותם. ישראל היא המדינה היחידה בעולם בה קיים בנק הצוואות הביולוגיות המופעל על ידי ארגון משפחה חדשה. "צוואה ביולוגית" הינה מסמך משפטי לפיו מצווה אדם להקפיא את תאי הרבייה שלו לצורכי המשכיותו להולדת צאצאיו לאחר מותו. "הסקר מגלה כי בחברה הישראלית מתרחשת מגמה מהפכנית" אומרת עו"ד אירית רוזנבלום, מייסדת ומנכ"לית ארגון משפחה חדשה, "עד לפני הצוואה הביולוגית שפיתחתי, השיקול להקפיא זרע או ביצית לא היה חלק ממגוון ההחלטות של הציבור בישראל. מרגע שאותרה הבעיה, נפרץ הסכר ונראה שנמצא מענה לבעיה שמעסיקה את רוב הציבור הישראלי".
עוד מוסיפה רוזנבלום כי "העובדה שרוב הציבור שוקל בחיוב להקפיא זרע או ביצית לשימוש עתידי, מעידה על מגמה פורצת דרך ומהפכנית בחברה הישראלית בפרט ובעולם בכלל. זו מגמה חדשה לפיה הזכות למשפחה אינה מסתיימת עם פטירתו של אדם אלא ממשיכה, גם אם לא הצליח להעמיד צאצאים בימי חייו. זוהי גישה ליברלית וחדשנית שמאפשרת לבני משפחה לקיים את צוואת יקירם".
עוד עולה מנתוני הסקר כי יותר נשים תומכות בשימוש בתאי הרבייה לאחר המוות מגברים. בקרב 59 אחוזים מהצעירים בגילאי 18-34 יש נכונות להקפיא תאי רבייה, בקרב בעלי השכלה אקדמאית כ-57 אחוזים, בקרב האוכלוסיה החילונית 60 אחוזים ואפילו בקרב האוכלוסיה הדתית-חרדית יש נכונות של 31 אחוזים.
לאחרונה, זכה ארגון משפחה חדשה בפסק דין תקדימי בו איפשר בית המשפט לקיים "צוואה ביולוגית" של
צעיר ישראלי בוגר יחידה קרבית. הצעיר, ברוך פוזניאנסקי ז"ל, חתם לפני מותו על "צוואה ביולוגית" והפקיד אותה בבנק הצוואות הביולוגיות של משפחה חדשה. בצוואתו ביקש ברוך ז"ל לאפשר לאחר מותו להעמיד צאצאים מזרעו. ימים ספורים לאחר מכן, נפטר פוזניאנסקי ז"ל וצוואתו הביולוגית הוגשה על ידי הוריו לבית משפט לצורך מימושה. בחודש אפריל השנה, פסקה השופטת הדס גולדקורן, מבית המשפט לענייני משפחה בחדרה, כי יש לקיים את צוואתו הביולוגית של פוזניאנסקי ז"ל ככתבה וכלשונה.