מה עוד אפשר להוסיף על גירושין שלא נאמר בעבר? מדובר בהליך קשה שמשפיע על כל הנוגעים בדבר, ועם ילדים מעורבים בו הדבר יכול להשפיע לרעה על חייהם במידה והוא לא מתנהל באופן נאות. הליך גירושין יכול להתבצע בלא הכנת הסכמים שונים בין בני הזוג, אך מומלץ להכין הסכם גירושין כדי למנוע צעדים יוצאים מגדר הרגיל של אחד מהם, מבלי להתייעץ או לקבל אישור מהשני.
הסכם גירושין צריך לכלול נושאים שונים, כמו חלוקת רכוש, משמורת, הסדרי ראיה ומזונות ילדים. לאחר שהוכן ההסכם פונים אל בית המשפט לענייני משפחה ומגישים אותו. בית המשפט לענייני משפחה בוחן את ההסכם, בודק שהכל כשורה ובהתאם נותן את דעתו ופסיקתו- האם אפשר להמשיך בהליך הגירושין והאם התנאים המצוינים עומדים בחוק?
עוד הרבה לפני שפונים אל בית המשפט לענייני משפחה צריכים בני הזוג להחליט כיצד הם מעוניינים להכין את ההסכם- לבדם או בעזרת גורמים חיצוניים?
חלק מהזוגות שמתגרשים מצליחים לשמור על יחסים טובים ביניהם בעבור הילדים, אך ישנם זוגות שלא מצליחים לשמור על אדיבות זה לזה. במקרה זה הליך גירושין הופך להיות סיוט בעבור כולם- ההורים והילדים. בגלל האיבה ששוררת ביניהם, חשוב שבני הזוג יכינו הסכם גירושין בעזרתם של עורכי דין ו/או מגשרים.
בניגוד לבני הזוג חסרי הידע והרגישים, עורכי דין ומגשרים הם אנשים המגיעים מהתחום, הם יודעים היטב את החוקים והם פועלים מתוך היגיון ולא מערבים את רגשותיהם בהליך. בעזרתם הכנת הסכם גירושין מתבצעת בהתאם לחוק ומהר יותר.
חשוב להכין הסכם גירושין על מנת למנוע פעולות לא שגרתיות מצד אחד מבני הזוג, פעולות שפוגעות בסובבים. למשל, במידה ובהסכם מצוין כי האב זוכה לראות את הילדים לפחות פעם בשבוע, אין לאימא אפשרות לא להפגיש בינו לבין הילדים לתקופה ארוכה מזו. במידה ולא היה הסכם, האימא הייתה יכולה לעשות כאוות נפשה ולאב לא הייתה דרך למנוע זאת. ההסכם עוזר גם בעניינים כספיים. אם סוכם כי אחד הצדדים מקבל נתח מסוים מסך כל הרכוש, הוא לא יוכל לדרוש יותר מכך מאוחר יותר.