ל"ג בעומר הוא זמן שהרבה ילדים עורכים גיזום עצים חפארי, ללא שום השגחת מבוגר.
הרצון הדמיוני שלהם לראות את עצמם מדליקים את המדורה הכי גדולה גורמם להם לעקור כל עץ ממקום מושבו לעבר מקום אחסנת סחורתם – אלו העצים והחפצים הדליקים שנמצאו ברחוב.
אם הנכם הורים לילדים שחלומם הוא להקים משואה גבוהה שדולקת זמן רב כדאי שתדעו כמה דברים בנושא של כריתת עצים: ( דבר שכיח מאוד בתקופה הזאת)
חשיבות החפץ מן המקורות:
בתורה הקדושה שלנו כל ענין מקבל חשיבות גדולה, אפילו פכים קטנים של יעקב אבינו זכו לכך שבשלהם יעקב חזר את הירדן. אז ודאי שמצוות בל תשחית גדולה מאוד, ילדינו הרכים הינם בגיל שנושא המוסריות לאנשים ועצמים עדיין לא מפותחת מספיק כדי לדעת מה נכון לעשות ומה אסור לבצע כי זה לא מתאים, אי לכך ובהתאם לזאת אנו תפקידינו כמחנכים בעם, צריכים להזהיר את ילדינו מאוד מלערוך גיזום עצים ידני בכל מקום שהוא. המדורה דולקת שעתיים ובגלל הזמן המועט הזה העץ מאבד את חייו לנצח...
נקודה שניה שצריך לשים עליה דגש היא, כריתת עצים אסור לבצע מעצים ששיכים לאדם כל שהוא, גזל הוא יסוד שמשרישים אצל ילדים מגיל צעיר, לא חייב שרק בנושא הזה של גיזום עצים – תתעקבו על גודל חומרת המעשה, יש לעקוב ולהסביר שאפילו לכתוב מילה בעט לא שלי אני גוזל מאדם דיו, עשיתי מעשה לא ישר וכו...
לפני ל"ג בעומר כאשר כל הילדים עוסקים באיתור אחר חפצים מעץ אפשר להבחין בחוש מדויק מי קיבל הדרכה לפני שהוא מחליט אם לגזום את העץ.
גם אם ילד החליט לבסוף שהוא וחבורתו עורכים כריתת עצים לכמה עצים שבחורשה האחורית של הבית , זאת לאחר שהוריו שוחחו עימו על הנושא והסבירו לו עד כמה חשוב לשמור על ארץ ישראל ירוקה ויפה, אין ספק כי גיזום עצים זה יראה שונה מילד פוקר בנושא הנ"ל.
בכל אופן לכל אירוע בחיים יש לנו את האפשרות להגיב ולחנך בצורה כזאת שתתיתן לילדינו את הכלים לחיות בצורה מתורבתת יותר, לא משנה אם זה בכריתת עצים או בהסתפקות במועט ולהנות מתחפושת פשוטה.. כאן המקום לאחל בהצלחה!
גיזום עצים - אמיר החוטבים