לא צריך לעבור את זה כדי לדעת שהליך גירושים הוא דבר מייאש ולפעמים אכזרי מאוד. כמעט כל אחד מאיתנו מכיר מישהו שהתגרש וממנו אפשר לשמוע על כל התלאות שהליך גירושים יכול להביא איתו. אין ספק שמדובר בהליך שדורש הרבה זמן וסבלנות משני הצדדים, בעיקר אם יש לזוג ילדים. במקרה זה בני הזוג צריכים להשתדל לשמור על קור רוח, גם כשקשה, כדי לא לפגוע בילדים שיכולים לחוש בשנאה שהוריהם מרגישים זה לזה. כאשר בני הזוג רוצים להתגרש הם צריכים להכין הסכם גירושין ולפרט בו על נושאים הקשורים לילדים, ביניהם משמורת ומזונות ילדים.
חלק מהזוגות שעוברים הליך גירושים מצליחים לעשות זאת ברוח טובה, אך רובם לא מצליחים אפילו להסתכל אחד על השני. היות והכנת הסכם גירושין כרוכה בניהול משא ומתן בין בני הזוג אודות משמורת וכדומה, ראוי שבני זוג שחשים טינה אחד כלפי השני ייעזרו במגשרים ו/או עורכי דין. כאשר נעזרים באנשי מקצוע אלו הכנת הסכם גירושין יכולה להיות מעט נוחה יותר ופחות סוערת, כיוון שאנשי המקצוע מתמחים בתחום דיני משפחה, יודעים כיצד להכין את ההסכם ומייצגים את בני הזוג ודואגים לצרכים שלהם.
כאמור, משמורת היא אחד הנושאים עליהם צריכים בני הזוג לנהל משא ומתן. מדובר בנושא רגיש מאוד, אך כשיש ילדים ומכינים הסכם גירושין חייבים להתייחס אליו. בני הזוג יכולים לבחור בין משמורת משותפת לבין משמורת מלאה הניתנת לאחד ההורים. כמו תמיד, לכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות וחסרונות. במידה ובני הזוג מחליטים להתחלק באופן שווה ומלא בגידול הילד, הילד יכול להיות מבולבל משום שהוא נע מצד אחד לאחר, אך מצד שני יש לו אפשרות להיות קרוב לשני ההורים באותה מידה. במידה ומחליטים ההורים כי אחד מהם יגדל את הילד באופן בלעדי, יש לילד יציבות אך ההורה השני מאבד מהמעמד המרכזי שהיה לו בחייו של הילד.
כאשר הסכם גירושין מוכן יש להגיש אותו לבית הדין הרבני או לבית המשפט לענייני משפחה, שם בוחן שופט את ההסכם. במידה והכל כשורה ההסכם מקבל אישור, אך ישנם מקרים בהם האישור לא ניתן. כאשר נבחן ההסכם ישנו דגש על טובתו של הילד וזה למעשה המבחן העיקרי בו נעמד ההסכם.