ביטוח נסיעות אפשר לקנות היום דרך קופת החולים, סוכנות ביטוח, חברת האשראי ודרך הדואר. הפוליסה היא של אחת מחברות הביטוח שעובדות עם הקופה שלכם או חברת האשראי שלכם, וזה קל ופשוט ועולה עד 2 דולר ליום. אבל לפני שסתם קונים משהו כללי – כדאי לעשות השוואה כדי להבין את פערי המחירים של ביטוח נסיעות בין חברות הביטוח. מחיר ביטוח נסיעות לחו"ל הוא ללא ספק נתון לשינויים על בסיס פרמטרים מאד קטנים ולכן חבל שלא לנסות להשוות את המחירים. הרי כל טיול הוא שונה ולכל טיול יש צורך בביטוח אחר.
מחיר ביטוח נסיעות לחו"ל והפרמטרים לשינוי
א. היום אפשר לעשות בארץ סקר שוק באינטרנט. קל מאד לעשות השוואת מחירים דרך האינטרנט. קודם כל עליכם להשוות ביטוחים שעונים על הצורך שלכם בלבד, כלומר אם אתם נוסעים לג'ונגל זה ביטוח X; אם אתם נוסעים לשתות יין בבורדו זה ביטוח Y. יש ביטוח לצעירים, יש ביטוח למשפחות, יש לבני גיל הזהב. לכן ראשית עשו ניפוי.
ב. לאחר הניפוי עליכם לקחת בחשבון למשל מגבלות גופניות שלכם אם יש. זה ייקר את הפוליסה.
ג. חשוב להשוות גם מחירים של פוליסות שמציעות ביטוח ציוד / כבודה.
השוק רווי בביטוחים. אפשר למצוא ביטוח בחינם, בעלות סמלית, דרך קופות החולים, האשראי והנסיעות. אבל חברות כאלו מעניקות את המינימום שבמינימום. אם אתם רוצים עוד משהו זה הופך ליקר. ולכן חשוב לעשות סקר שוק לפני שלוקחים את הדבר הראשון שמוצאים. אתם חייבים שהביטוח יתאים בדיוק לנסיעה שלכם. מחיר ביטוח נסיעות לחו"ל ששואף לאפס זה נחמד אבל אם זה לא עונה על הצורך שלכם – "מה שעולה זול עולה ביוקר בסוף". אפשר להכניס הכול ובכל זאת לא לשלם יותר מדי; יש מסלולים גמישים בחברות הביטוח. יש גם מס' מסלולים שונים בכל חברת ביטוח כדי שיתאימו לכמה שיותר אנשים בקונסטלציות שונות. לא משנה באיזה חברה אתם קונים העיקר שזה יתאים לכם בדיוק. חשוב גם לוודא שסכום הכיסוי הוא טוב ומכסה עלויות גבוהות יחסית כי זה נחמד שיחזירו לכם כסף אם הלכתם לרופא – אבל מה קורה אם אתם צריכים פינוי מוסק שעולה 100 אלף דולר?
בני דואני