ישנם אנשים אשר הם יוצאים יחדיו שנים רבות, מנהלים קשר משותף, גרים יחד ואולי אפילו עושים ילדים משותפים. אך למרות כל זאת הם מחליטים לא להתחתן.
בני זוג אשר חיים בסגנון חיים זה, ואין לא את הרצון להתחתן. מומלץ כי הם יכתבו על גבי חוזה, הסכם כי הינם מוכרים ונחשבים בתור ידועים בציבור.
כאשר יש זוגות אשר הם נחשבים בתור ידועים בציבור, בעזרת הסכם חיים משותפים אשר קובע בית הדין הרבני. נכתב שם בדיוק כיצד יתנהלו חייו של הזוג. הסכם זה שעושים אותו ידועים בציבור. בעזרתו של בית הדין הרבני. קובע את הנושאים הבאים: תשלומים שוטפים, אחזקת הבית, ירושה, אופן והיכן המגורים ועוד.
ההסכם של ידועים בציבור מסדיר. מה יקרה אם בן או בת הזוג. ירצו בפרידה על מנת לסיים את הקשר. לכן הסכם זה אשר ביצע בית הדין הרבני. יגדיר בדיוק את אופן חלוקת הרכוש והחפצים בין בני הזוג.
כמובן שהסכם בין ידועים בציבור, כולל בו את אופן חלוקת ירושה, במקרה שבו חס וחלילה יש מצב של מוות של אחד מבני הזוג.
יש להוכיח כי ברגע שאחד מבני הזוג נפטר. יש לידועה בציבור את הזכות לקבל את הרכוש וגם יש לבן הזוג את הזכות לקבל את רכושה.
כמובן שחייבים להיות מספר תנאים, כדי למשש ירושה כמו שצריך:
1)בני הזוג חיו וניהלו יחדיו משק בית משותף.
2)בני הזוג אשר נחשבים בתור ידועים בציבור, והם ניהלו חיי משפחה.
3)אף אחד מבני הזוג, לא היה נשוי למישהו אחר.
כדי לקבוע את מעמדה של ידועה בציבור, עושים זאת לפי החודשים האחרונים של המנוח. כמובן שיש את הזכות כי בית הדין הרבני, יבטל את זכותה של הידועה בציבור. ניתן לבטל את זכותה של ידועה בציבור, בעזרת בית הדין הרבני.
אם מוגדר הפרדה ברכוש, עקב חוסר שיתוף פעולה כלכלי. לא נשללת זכותה של בת הזוג להיות ולהיחשב בתור ידועה בציבור.
ניתן לראות כי יש מספר תנאים, אשר חייבים להתקיים כדי שידועה או ידוע בציבור. יקבלו חלק מן הירושה למרות שבני הזוג אינם נשואים.
מעיין זלי