בניה קלה היא שיטת בניה חכמה, מודולרית ומתקדמת, שעלותה נמוכה ממספר סיבות.
שיטת בניה קלה עושה שימוש בחומרים כמו פלדה או אלומיניום, לצורך בניית השלד, כאשר חומרי בידוד במרקם קצף, מוחדרים בין השלד לבין קירות המבנה עצמו. לוחות אלומיניום גדולים במיוחד, מוזמנים כך שיתאימו לשטח המבנה, והן קילות על מלאכת בניה קלה, מה שהופך אותה למעשה למהירה ויעילה מאחיותיה לתחום. בניה קלה מכונה גם בניה מתועשת, מאחר וקצב התקדמות העבודות הוא מהיר ותעשייתי. בשל מהירות התקדמות העבודה ביחס לבניה הקונבנציונאלית, בוחרים יזמים אשר מעוניינים לקדם פרוייקטים ולהרוויח כסף בפרק זמן קצר יותר, בבניה קלה.
בניה קלה כרוכה בעלויות זולות יותר ביחס לעלויות הבניה הקונבנציונאלית, ולכן היא מועדפת במקומות רבים, ובמיוחד במקומות בהם חסרים עובדים בתחום ענף הבניה, דבר המייקר אוטומטית את עלויות הבניה באופן כללי. לצורך בניה קלה נעשה שימוש במספר מועט יותר של פועלים מאחר ומדובר בעבודות מורכבות פחות, הדורשות פחות כוח אדם, תוך שילוב טכנולוגיות מתקדמות.
בניה קלה גם מזהמת פחות, וכמות הפסולת בענף בניה זה פחותה באופן מובהק, מכמויות פסולת הבניין אשר מייצרות שיטות בנייה אחרות. היא גם אינה מייצרת הרבה אבק במהלך העבודות עצמן, וזו אחת הסיבות לכך שבניה קלה, אהובה גם על שוחרי הטבע ואיכות הסביבה.
בניה קלה משמשת בין היתר עסקים אשר בעונות שונות יעדיפו לוותר על קירוי המבנה, וכך למשל בוחרות מסעדות רבות לבצע פירוק של התקרה מבית העסק, כך שבעונות החמות יהנו הלקוחות מבילוי במתחם שטוף שמש, וזאת מבלי לגרום נזק לקירות המבנה ולמבנה עצמו.
בניה קלה ידועה כבניה המעניקה בידוד מושלם, מאחר ודרך משטחי האלומיניום מוחדרים בפשטות חומרי בידוד קצפיים, המקלים על מלאכת הבידוד.
במדינת ישראל אשר לה כוח עבודה רב וזול, בענף משמעותי זה, לא קיים צורך רב בשיטת בניה קלה, אולם בעתיד ייתכן וגם בארצנו, יעדיפו היזמים שיטת בניה זו, ובין היתר בשל הפגיעה המזערית, באיכות הסביבה.
בארצות בהן חסר כוח אדם בענף הבניה, מבתצעות רוב עבודות הבניה בשיטת בניה קלה.
מאמר זה נכתב על ידי דדי-עורך פורטל שיפוצים