התקנת אינטרקום נהוגה בבתים פרטיים, בבנייני דירות, במוסדות, במשרדים ובבתי עסק. בניגוד לימים עברו, הרי שכיום התקנת אינטרקום אינה מסתכמת במכשיר דמוי טלפון, המותקן בבית, ואשר דרכו ניתן לשמוע זמזום, ולפתוח את דלת הכניסה לבנין או לבית, לאחר הזדהות המבקר, והיא זוכה מאז לחידושים והמצאות, בקצב מסחרר.
התקנת מערכות אינטרקום כוללת מספר סוגים ובין היתר גם את האינטרקום הארכאי דמוי הטלפון, אינטרקום המשולב עם מצלמה, לצורכי אבטחה מוגברת, אשר דרכו ניתן גם לזהות את העומד מאחורי הדלת או השער, אינטרקום המסונכרן עם הטלפון הביתי כך שלא יהיה צורך לגשת אל מכשיר האינטרקום הביתי, וניתן יהיה לענות ולפתוח את הדלת לאחר הזיהוי, גם באמצעות הטלפון האלחוטי מכל מקום בבית, ואינטרקום עם קוד סודי אשר ניתן לפתוח באמצעות הקשת צירוף המספרים הנכון.
התקנת אינטרקום מגבירה את בטחוננו האישי, ובעיקר אם אנו מותירים בבית ילדים בגילאים מסויימים, אשר יכולים אולי להישאר בבית לבדם מבלי שנוגדר כהורים הפועלים ברשלנות, אולם עדיין נהיה רגועים יותר ביודענו כי בבית מותקן אינטרקום לזיהוי קולי של המצלצל.
התקנת אינטרקום בסיסי או כפי שהגדרנו אותו 'אינטרקום ארכאי', תהיה זולה יותר מאחיו של האינטרקום הנ"ל, אולם במידת האפשר, מומלץ בחום להשקיע באינטרקום מתקדם יותר, המשולב עם מצלמה, לזיהוי אפקטיבי יותר, ולתחושת בטחון ובטיחות רבה יותר.
התקנת אינטרקום עשוייה להתבצע על ידי כל הדיירים בבניין מגורים משותף, או באופן פרטי על ידי דיירים בבתים בודדים. לעיתים מדובר בדיירים אשר נכנסים לגור בדירה יד שניה, ומבקשים התקנת אינטרקקום מתקדם יותר, במקום האינטרקום הישן, אשר לעיתים אף נותר בדירה כשהוא מקולקל. מחירים עבור התקנת אינטרקום ורכישת המערכות השונות, ניתן למצוא באתרי האינטרנט השונים, או בשיחת טלפון לנציגי החנויות השונות.
מאמר זה נכתב על ידי דדיעורך פורטל שיפוצים