זיפות גגות היא פעולה חיונית לצורך יצירת איטום,כאשר מדובר בשיטה ותיקה, הידועה בעולם כולו. את ההליך יש לבצע אחת ל- 5-10 שנים, כאשר איכות העבודה והחומרים בהם תבוצע, תשפיע ותקבע את אורך חייה.
טרם תחילת המלאכה של זיפות גגות, עומלים הפועלים על הכנת השטח לזיפות מוצלח שיחזיק מעמד ויעניק לבעלי המבנה את התוצאות האופטימלאיות. יש לנקות את הגג היטב ולשטוף אותו משאריות אבק ולכלוך באשר הוא. מדובר בנקיון יסודי שכן בדרך אחרת לא תהיה עמידות וגמישות לחומרים אשר יימרחו על גבי הגג. המשך תהליך זיפות גגות כולל מריחת שכבת יסוד אשר תקשור בין רצפת הגג, שלא פעם עטוייה בחומרי זיפות אשר זמנם עבר. עם ייבושה של שכבת הקישור מבצעים קבלני זיפות גגות תיקונים בגג. כפי שמבוצעים תיקונים בקירות הבית, טרם מריחתם בחומרים ובצבעים, כך חובה גם לבצע תיקונים בסדקים אשר נוצרו בזפת הישנה, ולהחליק את השטח. בהמשך מזופתות הנקודות הדומיננטיות שבגג, החיבורים שבין הרצפה לקירות המבנה, ושאר המקומות הבעייתים, ורק לבסוף מבצעים קבלני זיפות גגות את מלאכת הנחת הזפת עצמה, על פי החומרים ודרכי העבודה אותם תזמינו מראש.
השיטות המקובלות לצורך זיפות גגות, כוללות זיפות של שכבה אחת ומעליה הלבנה של הגג. מאחר והשיטה הבסיסית לזיפות גגות קשורה לא פעם בסדקים הנוצרים בזפתף, הנוהגת להיפרד מהגג, הריי שכיום מומלץ יותר לבצע זיפות גגותץ בשתי שכבות של זפת אשר בינהן פיברגלאס, או רשת אינטרגלס (סיבי זכוכית). את שתי השיטות האחרונות מסיימים גם כן בהלבנת הגג, באמצעות סיד המעורב עם דבק אקריל.
חשוב להשתמש בחומרי זיפות גגות אשר נושאים תו תקן ואושרו על ידי מכון התקנים הישראלי.
ניתן להשיג מוצרים חדשנייים לצורך זיפות גגות, אשר להם עמידות ואיכות גבוהה יותר. כך לדוגמה עם סיום זיפות הגגות ניתן להשתמש בחומרי הלבנה אקריליים נטו, ולא בסיד מעורב בדבק, אשר מייקר אמנם את ההלבנה, אולם ישמור על תוצאותיה לאורך זמן רב יותר.
מאמר זה נכתב על ידי דדיעורך פורטל שיפוצים