בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב הורה למעסיקות שפיטרו עובדת מפאת הריונה ואף לא שילמו לה שכר מינימום, דמי הודעה מוקדמת וזכויות נוספות, לפצותה ב 38,260 ש"ח, זאת למרות שעבודתה לא הייתה משביעת רצון.
אישה שהועסקה על ידי שתי מעצבות תכשיטים כאשת מכירות, טענה שפוטרה מעבודתה לאחר ארבעה וחצי חודשים רק בשל הריונה. בתביעה שהגישה כנגד מעסיקותיה ובית העסק שבבעלותן לביה"ד האזורי לעבודה, טענה בנוסף, כי לא שולם לה שכר מינימום, לא ניתנה לההודעה מוקדמת, לא נערך לה שימוע טרם הפיטורים ולא שולמו לה דמי חופשה שנתית.
המעסיקות טענו בין היתר, כי לפיטורי העובדת לא היה קשר להריונה, וזו פוטרה בגלל שתפקודה לא השביע רצון. עוד טענו, כי שיחות משוב שנערכו לעובדת ייתרו את הצורך בשימוע, וכי בגלל שהועסקה רק שלוש שעות ביום, השכר ששולם לה עמד בדרישות החוק.
השופטת אורנית אגסי קבעה, כי המעסיקות לא הקפידו על רישום מדויק בתלושי השכר כנדרש בחוק, וכי טענתן כי העובדת הועסקה במשרה חלקית בלבד אינה הגיונית, בין היתר, משום שבמסגרת העבודה נדרשה לנסוע למקומות מרוחקים שזמן הנסיעות אליהם עולה על שלוש שעות. בהיעדר רישום מסודר, כך נטען, קמה חזקה שלא נסתרה ע"י המעסיקות, כי העובדת עבדה משרה מלאה, ומשכך, השכר שקיבלה, אשר עמד על 1,500 ש"ח לחודש אינו מגיע לכדי שכר מינימום.
לעניין השימוע נפסק, כי משחודשי העבודה הראשונים הם מעין תקופת נסיון, לא היו מחוייבות המעסיקות לערוך לעובדת שימוע טרם פיטוריה, וטענת העובדת לעניין זה נדחתה.
עם זאת, נפסק כי למרות שהיקף מכירותיה אכן היה נמוך, פוטרה העובדת בסופו של דבר בגלל הריונה.
"לאחר שמיעת העדויות אנו סבורים שהריונה של התובעת היווה שיקול בהחלטה לפטרה, ייתכן שההחלטה לפטר את התובעת היתה מתקבלת בשלב מאוחר יותר, אילו לא שיפרה מכירותיה, אולם נראה שבשל הריונה מיהרו הנתבעות לפטרה." קבעה השופטת והורתה למעסיקות לפצות את העובדת ב 38,260 ש"ח הכוללים פיצוי בשל פיטורים מחמת הריון, הפרשי שכר, פיצויי הלנה, דמי הודעה מוקדמת ודמי פדיון חופשה.
בפסק דין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון, תמלול, פוליגרף ועוד. שיווק באינטרנט