אחד מהדברים הכי מגניבים שיכולים להיות לילד או לנער מתבגר הוא סקייטבורד. לוח הגלישה המהיר הזה עושה כמעט לכל אחד חשק לנסות ולהיות זה שיבצע בעזרתו את הקפיצות המגניבות ואת המהלכים שישאירו את שאר החבר'ה קצת המומים. כמעט בכל עיר אנו יכולים לראות כיצד קבוצות של נערים, כשכל אחד מהם עם סקייטבורד מרשים משלו, מתאספים במקום שבו ניתן ליהנות מקפיצות על מדרגות, ספסלים, גדרות, וכיו'.
גם אם אותם נערים משתמשים באותו סקייטבורד שצמוד אליהם בכדי ליהנות מכל רגע, הרי שיש גם תחרות לא קטנה בין כולם. כל אחד מעוניין להראות כיצד סקייטבורד הוא מבחינתו אביזר שכאילו מחובר לרגליו ואיתו הוא עושה לא מעט קפיצות אקסטרימיות. אך בכדי שיהיה סקייטבורד שבאמת ניתן יהיה להשתולל איתו כמו שצריך, חייבים לדעת מספר דברים עליו בכדי שלא יתפרק חלילה כבר עם הקפיצה הראשונה.
יש כאלו שמבחינתם סקייטבורד הוא לוח עם גלגלים שעליו הם מתכוונים לגלוש במהירות במקומות שבהם אין תנועה מסוכנת ולהרגיש את הרוח בשערות. אך מבחינת רוב הצעירים סקייטבורד חייב להיות דבר חזק ועמיד בכדי שיאפשר להם לקפוץ איתו. לכן האפשרויות העומדות בפני כל מי שמעוניין לקנות סקייטבורד ראשון הן שתיים עיקריות
אפשרות אחת היא לרכוש סקייטבורד בנוי ומוכן שאותו ניתן לקבל שנייה אחת לאחר שמשלמים עליו. סקייטבורד כזה יכול להיות מיוצר ע"י חברה ממותגת ורצינית, כך שחוזק הלוח שלו וגמישות הגלגלים שלו יהיו לא רעים בכלל. אפשרות נוספת היא להרכיב סקייטבורד בצורה אישית בכדי שיתאים לכל אחד בצורה מדויקת יותר.
בכל מקרה, גם מי שקונה סקייטבורד בכל אחת מהאפשרויות שציינו בפסקה הקודמת חייב לבדוק מספר דברים חשובים לפני שהוא מוציא כמה מאות שקלים מכיסו, אם לא יותר. הבדיקה באפשרות הראשונה הינה קלה יותר וכוללת בעיקר מספר דפיקות על משטח העץ (או לעתים פיברגלס) וסיבוב הגלגלים ע"י משיכה שלהם בכף היד בצורה מהירה בכדי לראות עד כמה הם יכולים לפתח מהירות.
בהרכבה אישית יש לבדוק האם משטח העץ עשוי ממייפל איכותי ויש לבדוק את גמישותו ולא רק את חוזקו. חשוב לבדוק את הגלגלים בכדי לראות האם הם עשויים מחומרים מתקדמים, כמו פוליאוריתן משובח. גלגלים איכותיים הם גם כאלו המגיעים חלולים, כך שהם הרבה יותר קלים. דבר אחרון הוא הלאגרים (מיסבים), שככל שהם חזקים ומדויקים כך יוכל סקייטבורד מקצועי לסחוב משקל רב יותר.
גם למידות של כל סקייטבורד יש השפעה עצומה על איכות הגלישה, ולכן יש לבדוק האם המידות מתאימות לסוג הנסיעה שלכם. סקייטבורד צר מדי לא יפנק אתכם במקום רב לכפות הרגליים שלכם, כך שלא תהיו כל כך יציבים בכל קפיצה. גם האורך לא צריך להיות גדול מדי, בכדי שתוכלו להשתחל למקומות שבהם הקפיצות מעט יותר קשות.
מעבר לכל הבדיקות שציינו חשוב שנזכיר לכם, מבלי להיות יותר מדי נודניקים, שעם כל הכבוד לקפיצות, ולמהירות שאתם מעוניינים להגיע אליה עם סקייטבורד כלשהו, עדיין כדאי שתשימו קסדה ועוד כמה מגנים, בכדי שתמשיכו ליהנות בכל פעם שאתם עם החבר'ה ולא תמצאו את עצמכם מושבתים בבית חולים חלילה למשך זמן רב. כל כללי הבטיחות הנ"ל תקפים גם כמובן לגבי רולר בליידס והשימוש בו.
מאמר זה נכתב ע"י כותב תכנים מקצועי בחברת קידום אתרים בגוגל SEOneto.