אחרי שהסתיים לו חג הפורים (שאותו, כמו שסיפרתי לכם בפוסט הקודם חגגנו מחופשים במסעדת אל גאוצ'ו), אני בציפייה דרוכה לקראת החג האהוב עליי באמת - פסח. קשה לי לשים את האצבע מה הופך את חג הפסח לחג האהוב עלי - אולי זה בגלל החופש הארוך, האווירה המשפחתית הנעימה והנינוחה או מזג האוויר האביבי, ריחות הפריחה ותחושת ההתחדשות באוויר.
אצל המשפחה שלי, חוגגים את חג הפסח כמו את כל שאר החגים, עם בשר, בשר ולקינוח עוד קצת בשר. כבר סיפרתי לכם שאני מגיע ממשפחת קרניבורים מדופלמת, לא? אני אגלה לכם סוד קטן, אפילו את חג השבועות שאמור להיות חג של גבינות, אנחנו במשפחה חוגגים עם המון בשר ? כשכולם אוכלים פשטידות וסלטים, אנחנו עושים על האש נתחים של סינטה ואנטריקוט.
השנה, אחגוג את ליל הסדר אצל המשפחה של יעל. כמובן שיהיה שם הרבה בשר ובשר משובח, אבל (ואני יודע שאני עלול להצית עכשיו מלחמת עולם) המשפחה שלה ברזילאית.
אז סיכמנו בינינו שארגנטינה חייבת לנצח (כמו בכל משחק כדורגל מול היריבה המושבעת ברזיל), ולכן בחול המועד פסח נלך לשתי מסעדות שונות של רשת אל גאוצ'ו.
היתרון הגדול של מסעדות אל גאוצ'ו בפסח הוא שהבשר כשר לפסח ולכן אפשר לאכול שם כמעט כרגיל. אם היו לוקחים לי את הנתחים העסיסיים של הפילה, האנטריקוט והסינטה מאל גאוצ'ו בגלל ענייני כשרות, חג הפסח לא היה החג האהוב עליי.
עכשיו רק צריך להחליט לאיזו מהמסעדות של רשת אל גאוצ'ו נגיע במהלך פסח הקרוב.
באחד מימי החג נעלה לטיול בצפון היפה, שפורח אחרי הגשמים והשלגים שירדו שם לאחרונה ונבקר בעיר הולדתי חיפה. שם, וניקח את זוג חברינו הטובים לארוחה המסורתית שלנו באל גאוצ'ו, בכל זאת פסח זה חג מסורתי.
בהמשך הפסח אני מעריך שננסה לעשות מפגש פסגה באחת ממסעדות אל גאוצ'ו באזור המרכז. לשם אקח את הצד הברזילאי במשפחה של יעל, כדי שיטעמו את טעמו המקורי, העסיסי והטעים של הבשר הארגנטינאי. הגיע הזמן שגם הקרניבורים מהצד הזה של המשפחה יידעו ויכירו את טיבו של הבשר הארגנטינאי.
אני כבר מתחיל להתרגש רק מהמחשבה על החג שמתקרב. תחשבו על זה, לפחות 3 פעמים בשבוע אחד אזכה לאכול בשר על האש. ארגנטינה שוב תנצח את ברזיל בתוצאה 2-1 כמו במשחקי הכדורגל,נטייל בצפון הירוק והפורח ואולי אפילו אצליח סופסוף להכיר לצד הברזילאי של המשפחה את טעמו של הבשר הארגנטינאי במקום הכי אותנטי שרק אפשר לעשות זאת בישראל. בשורה התחתונה, השנה אני הולך לחגוג את חג הפסח באל גאוצ'ו ולא יכול להיות דבר טוב מזה.
למאמרים נוספים על בשר, בקרו באתר אל גאוצ'ו או בדף הפייסבוק שלנו