מתחרה חדשה להוט ולבזק: חברת החשמל נכנסת לשוק התקשורת ופורסת תשתית חדשה לרשת האינטרנט, על גבי סיבים אופטיים שיעברו במקביל לקווי החשמל הקיימים.
תהליך קבלת האישור וההסכמה ארך שנה וחצי של משא ומתן, מספר בג"צים מצד ספקיות תשתית התקשורת האחרות (הוט ובזק) ומספר רב של ניסיונות לטרפד את הרפורמה. על פי שר התקשורת, משה כחלון, חברת החשמל לא תספק תשתית אינטרנט ישירות ללקוח הפרטי, אלא תמכור את שירותי התשתית בסיטונאות לחברות. משרד התקשורת הגביל את המכירה לשוק הסיטונאי על מנת למקד את מפעילי הפרויקט בתשתית ולא בלקוחות ועל מנת לא ליצור תחרות לא שוויונית עם החברות האחרות.
התשתית החדשה נפרסה בתור פיילוט בקרית שמונה, שם נרשמה עלייה בציוני התלמידים בבית הספר שנהנה מאינטרנט מהיר במיוחד על גבי רשת החשמל. הפריסה בפיילוט נעשתה על ידי רובוטים המסוגלים לפרוס בכל יום 4 ק"מ של סיבים על גבי הקווים הקיימים. לדברי חברת החשמל, ניתן לרשת ערים קטנות תוך ימים ספורים בתשתית החדשה. חלק משאיפות הממשלה היא לרשת את ערי הפריפריה ולתרום לצמיחה בכלכלה הישראלית באמצעות שיפור מהירות הגלישה באינטרנט.
ספקיות התשתיות הקיימות- הוט שמספקת תשתית על גבי הכבלים ובזק שמספקת תשתית על גבי קווי הטלפון- התנגדו למהלך מתוך חשש מהתחרות החדשה, אך לבסוף אושרה הפעלת תשתית אינטרנט על גבי קווי החשמל. משרד התקשורת צופה פריסה של סיבים אופטיים ברוב מדינת ישראל תוך 5-7 שנים.
יתרונות הכניסה של חברת החשמל לשוק תקשורת האינטרנט הם ברורים: מהירות האינטרנט תגדל בעשרות אחוזים כשבנוסף התחרות אמורה לשפר את השירותים והמהירויות של ספקיות האינטרנט הקיימות. מהירות החיבור הממוצעת עומדת לפני קבלת האישור על 1.5 מגה-בייט, והציפייה היא למהירות חיבור של עד 100 מגה-בייט בתשתית החדשה. תשתית האינטרנט על גבי קווי החשמל נחשבת פשוטה יותר להתקנה משום שהיא משתמשת בתשתית קיימת, מציעה עלות נמוכה יחסית, אמינות גבוהה ופועל תוך אבטחת מידע ברמה טובה.