לא קל להיות לבד בעולם של ימינו והרבה אנשים מחפשים אחר אהבה, או לפחות מישהו להיות איתו שיעביר את הזמן בנעימים וימלא את החלל הריק בחיים. לעומת אלו שזקוקים לאהבה, ישנם זוגות נשואים שמאסו באהבה שלהם ורוצים לפתוח בהליך גירושין כדי לסיים את הנישואים שלהם. כאשר רוצים להתגרש צריך להסדיר חלוקת רכוש וגם משמורת ותשלום מזונות, אם יש ילדים.
כאשר פותחים בהליך גירושין בני זוג צריכים לפרט אודות משמורת וחלוקת רכוש ועוד עניינים אישיים בתוך הסכם שנקרא הסכם גירושין. כאשר ההסכם מוכן בני הזוג צריכים להגיש אותו לבית המשפט כדי שמומחים בדיני משפחה יבחנו את ההסכם ובמידה והכל בו כשורה בני הזוג מקבלים אישור להתגרש.
כאמור, משמורת היא מבין הנושאים שבני הזוג צריכים לפרט אודותיו בהסכם גירושין שהם מגישים לבית המשפט. בני הזוג יכולים להחליט בעצמם מי מהם יקבל משמורת על הילדים, אך במידה והם לא מצליחים להגיע להסכמה הם יכולים לפנות למערכת המשפטית שתכריע בנושא. החוק אומר: אם יש ילדים עד גיל 6 והאימא כשירה לגדל אותם היא תהיה ההורה המשמורן. במידה והאב יכול לתת לילדים חיים טובים יותר והאימא לא כשירה הוא יהיה המשמורן.
אחרי שהוסדרה משמורת על הילדים צריכים להחליט כמה ישלם ההורה שאינו משמורן להורה המשמורן בעבור ההוצאות על צרכי הילדים. בחוק ישנו סכום מינימלי שמוגדר כסכום בסיסי שכל אדם צריך כדי להתקיים. עם זאת, אם לילדים יש צרכים מיוחדים יש להוסיף את ההוצאות עליהם בהתאם.
חלוקת רכוש היא עניין רגיש פחות לעומת משמורת אך בעייתי לא פחות. בני זוג יכולים להסדיר חלוקת רכוש לפני החתונה על ידי הסכם ממון, אך מעטים הזוגות שמודעים לחשיבותו של ההסכם ולכן מעטים עושים אותו. לפי החוק, אם אין הסכם ממון הרכוש יתחלק שווה בשווה בין בני הזוג.
בני זוג יכולים להכין הסכם גירושין ולהסדיר את העניינים הדחופים בו לבד, אך אפשרות טובה הרבה יותר היא להכין אותו בעזרת עורכי דין לגירושין או בעזרת מגשרים. עם עזרתם של מומחים הכנת ההסכם היא מהירה יותר והסכם שהוכן בעזרתם יעמוד בדרישות בית המשפט שבוחן אותו.