קייטרינג בופה הוא סגנון הגשה עצמית במזנונות, כאשר כל אורח נוטל את המנות החביבות עליו בעצמו, מבלי להיות תלוי במלצרים, או בבקשת תוספת אשר מביכה אורחים רבים.
אורחים רבים מעדיפים הגשה בסגנון בופה משום שהיא מאפשרת להם לאכול בכל זמן שיחפצו. כך למשל מעדיפים צעירים רבים לא לאכול בזמנים הקבועים, כפי שמקובל בסגנון ההגשה לשולחנות, ולרקוד ולשמח את בני הזוג לאחר החופה, לעיתים גם זמן רב אחריה. כך יוצא שהצעירים אשר זוכים להגשה בסגנון אמריקן סרוויס, נותרים רעבים לאחר שמרבית המנות כבר הוגשו לשולחן. שיטה זו עשויה גם לגרום לאורחים שלא לרקוד ולהשתולל בשמחה לאחר החופה, בכדי לא להפסיד את המטעמים המוגשים בזמנים קצובים.
עם זאת, אחת המגרעות הידועה של סגנון זה, קשורה בהמתנה אשר אינה נעימה לחלק מהאורחים, כאשר הטענות כוללות תחושות של חדר אוכל בקיבוץ או במקומות עבודה. מנגד שמחים האורחים לקחת תוספות ככל שיעלה על רוחם, ובכל שלב של הערב, באמצעות המזנונים הפתוחים והמפתים. יש הנוהגים לבקש מחברת הקייטרינג להגיש סגנון בופה אולם להיות עירניים לקהל הקשיש המועט, אשר מתקשה להמתין במזנון, ולסייע לו בהגשה בלעדית לשולחן.
קייטרינג בופה מוגש במרבית המלונות בארץ ובעולם, כשהוא פורש בפני האורחים את מגוון המנות הטעימות. רבים עושים בו שימוש גם באירועים בחיק הטבע, כאשר חברת ההסעדה מביאה אל המקום את המאכלים כשהם מוכנים מראש, ומגישה אותם במזנונים ערוכים ונאים, בכלים אשר שומרים על הטמפרטורה הנכונה של המזון. בופה בטבע יכול לכלול מאפים טעימים כמו פיצות בורקסים מיוחדים ופוקאצ'ות, חטיפים מטוגנים כמו סיגרים קובה ופסטלים, ספגטי ומאכלים איטלקיים נוספים, או בשרים על האש אשר יונחו במזנונים, ובקיצור, כל מה שרק תרצו להזמין בכדי לשמח את אורחיכם.
מאמר זה נכתב על ידי שרונה-עורכת פורטל אירועים.