שיעורי זומבה נהיו טרנד באזורינו, וניתן למצוא זומבה בכל מקום כמעט, השאלה היא האם הטרנד הזה יחזיק או שמדובר בתופעה חולפת.
אינני יכול לחזות את העתיד אבל בהחלט רמת הפציעות בהחלט עלולה להיות גורם משמעותי בעתיד הזומבה.
פציעות שניגרמות כתוצאה מפעילות גופנית הינה חלק מתהליך טבעי של כל מתעמל השאלה היא איך מתייחסים לפציעה וכיצד אפשר למנוע אותה.
מהן הפציעות הנפוצות בשיעור זומבה?
מאחר ומדובר בשיעור המורכב כולו מריקודים לטיניים רוב העומס ייפול על הרגליים והבירכיים, ללא עבודה נכונה ומודעות עלולים להיווצר עומסים גדולים מידיי על המפרקים השונים, קרסוליים , ברכיים ואגן. הבעיה המרכזית היא הפציעות לאורך טווח זמן, אותן תחושות שמופיעות שלבים מוקדמים ולא מאובחנים נכון עלולים להצטבר לפציעה שחזרה ממנה תהיה בעייתית.
לעיתים חשים עיקצוצים בקידמת השוק או לחץ בקרסוליים ומזניחים בהנחה שהתופעה תעבור אך ללא התייחחסות לתחושות אנו עלולים למצוא עצמינו "מחוץ למשחק", בין אם זה נקיעת קרסול או שחיקת ברכיים ואגן.
כיצד להמנע מפציעות אלו?
לכל אחד מאיתנו מבנה גוף שונה ויש להכיר בכך, חלקנו גמישים מאוד וחלקנו פחות, לחלקנו גוף ורגליים חזקות ולחלקנו קיימת חולשה בשריריי הליבה והגפיים. חשוב להכיר בחולשות שלנו ולדעת ממה להיזהר ומה לחזק. אם את גמישה יתר על המידה את תהיי בעלת פוטנציאל להשענות יתר על הרצועות ולפגיעה בקרסוליים ובברכיים. אם אינך גמישה מספיק את עלולה להזיק לגב התחתון.
אז בשלב הראשון תהיי מודעת לגופך, בשלב השני אני ממליץ על שילוב של שיעורי זומבה עם שיעורים המחזקים את הגוף במנחי ישיבה ושכיבה ללא עומס על הרגליים כך שתוכלי לחזק את שרירי הבטן והגפיים בנוסף לשיעור זומבה.
המצב האידיאלי הוא להגיע "חם" לשיעור זומבה אחרי שעשית תרגיליי בטן וחיזוק רגליים לפני השיעור, בין אם זה באופן עצמאי ובין אם זה אומר לקחת שיעור אחר כמו פילאטיס או עיצוב/חיטוב לפני שיעור זומבה. החימום שמתבצע בתחילת שיעור זומבה לא תמיד מספיק בשביל שהגוף יתחמם כראוי.
המאמר נכתב על ידי סטודיו חן לפילאטיס, יוגה תנועה לגיל הרת ברמת גן וזומבה רמת גן
מרכז פילאטיס מזרן,יוגה,פילאטיס נשים בהריון וזומבה רמת גן בניהולו של חן גיברשטיין