יתרונותיה של הנקה ידועים עוד מימי קדם, וכיום ממליצים במשרד הבריאות על הזנת התינוק באמצעות הנקה עד גיל שישה חודשים לפחות. תזונת ילדים באמצעות הנקה עשוייה להימשך גם הרבה אחרי חודשי הינקות המוקדמים, ונשים רבות משלימות את תזונת ילדיהם באמצעות הנקה, גם בגילאי שנתיים- שלוש ואף יותר מכך.
תדריכים והמלצות של משרד הבריאות בנושא תזונה נבונה ואופטימאלית של תינוקות, נשענים על מחקרים מדעיים בנושאי הנקה, אשר קבעו כי לשיטת ההאכלה הטבעית והקדומה, יתרונות רבים בטווח הקצר והארוך גם יחד.
נמצא כי ילדים אשר הוזנו באמצעות הנקה לפחות מספר חודשים, זכו לאיי קיו גבוה יותר מאחיהם, אשר הוזנו באמצעות תרכובת מזון לתינוקות, וכי סבלו פחות ממחלות במהלך הילדות והבגרות.
המלצות לתזונה מיטבית בתקופת הילדות, מעודדות הנקה ממושכת, כאשר עד גיל שישה חודשים מומלצת הנקה בלבד, בשילוב טעימות קלות החל מגיל ארבעה חודשים, ושילוב ארוחות של ממש, החל מגיל שישה חודשים ומעלה. גם לילדים בני חצי שנה, אשר כבר החלו לשלב תזונה של ממש בתפריטם היומי, כמו אכילת ירקות, פירות, קטניות, ובשר עוף או הודו, מומלצת המשכת הנקה על בסיס יומי, והיא מספקת
יועצות הנקה עשויות לסייע מאוד ליולדות אשר מענויינות להניק אולם מתקשות לעשות זאת בהצלחה, עקב סיבות שונות. יועצת הנקה מנוסה ניתן לאתר באמצעות המלצות הניתנות בפורומים וירטואליים ובאתרים שונים ברשת האינטרנט, בסניפי טיפות החלב ולעיתים גם באמצעות רופא הילדים. גם חברות אשר נעזרו ביועצת הנקה ישמחו לספק לכן פרטים בנושא.
מקומות עבודה בני ימינו תומכים ביתרונותיה של הנקה וליולדת מגיעה שעת הנקה בכל יום, בתשלום, כך שהיא יכולה להגיע או לצאת מהעבודה מוקדם יותר, ועדיין לזכות במלוא התנאים. בנוסף, גם למוסדות ההשכלה הגבוהים ניתן לא פעם להגיע עם תינוק יונק, וההתחשבות בנשים מניקות, שונה כיום במהותה. הנקה מקובלת גם בחנויות המסחר השונות ובקניונים הרבים מייעדות חנויות שונות, תאי הנקה עבור נשים ותינוקות.
מאמר זה נכתב על ידי ליה-עורכת פורטל הריון ולידה.