מנגלים
יש החושבים שלקחת בשר לשים אותו על מנגל ולאכול זה כל הסיפור. מתברר שלא. על מנת לקבל בשר איכותי טעים וחוויה קולינרית פשוטה וטעימה צריך להיות מוכנים בידע וכלים נכונים.
השלב החשוב ביותר הוא בחירה של מנגל איכותי. היום לא חייבים להתפשר.
מנגל גחלים פשוט ניתן לקנות בכל סופר ואפילו יש היום מנגל חד פעמי.
יש אפשרות נוחה יותר שחוסכת כסף וכאב ראש – מנגל גז. אומנם או לא נוח לטיולים בטבע אך לאלו האוהבים את הנוחות של הבית או החצר הפרטית מומלץ בחום!
מנגל גז הוא בדרך כלל גדול ומרווח ומאפשר הכנה של כמות גדולה יותר בזמן קצר יותר.
יתרון נוסף הוא כמובן הנוחות והקלות של ההדלקה אין יותר פשוט מהלדליק מנגל גז שדורש פחמים מיוחדות אומנם אך תוחלת חייהן היא ארוכה בהרבה מפחמים רגילות.
במנגל גז הרשת נמצא גבוה מעל האש ובכך מונעת מהבשר להישרף במהירות ונותנת לו אפשרות להתבשל טוב יותר מבפנים בעזרת החום הרב שנפלט.
במנגל גז ניתן לשים אף שתי רשתות ובעליונה מבינהם לשים ירקות ותוספות מעניינות.
מלבד מנגל צריך לזכור גם בשר איכותי! על מנת שיצא טעם טוב יש לבחור בשר טרי ואיכותי מקצב מוכר בעל שם!
על כל אלו צריך לדעת איך לצלות את הבשר. נתחיל במתכון למרינדה טעימה שתבליט את הטעם של הבשר שניתן למצוא בספרים מובחרים או באתרי אינטרנט.
לאחר מכן צריך לדעת להשתמש כראוי במנגלים בין אם זה גז או גחלים על הרשת להיות גבוהה על מנת שהבשר לא יישרף.
יש לזכור להפוך את הבש בזמן ולהשגיח עליו עד שהוא מקבל גוון שחום מבחוץ וורוד עדין מבפנים אז תדעו שהרווחת בשר איכותי וחוויה קולינרית!
מנגל גז מוסיף לאיכות וטעמו של הבשר אך בעת טיול בשטח גם מנגל פחמים עם רשת מוגבהת יתאים, תזכרו לנקות אחריכם!