תזונה היא הזנת הגוף בחומרים אורגניים שמקורם בחי ובצומח. הגוף משתמש בחומרים שונים וצורך אותם. כדי למלא את החוסרים הנוצרים בעקבות הצריכה יש להזין את הגוף בחומרים אלו או בחומרים המשמשים את הגוף לבניית החומרים שנצרכו. בתקופות שונות בחיים ובמצבים שונים, החומרים השונים נצרכים בקצב שונה. נשים בהריון עושות שימוש בחומרים שונים וכמויות שונות מנשים שאינן בהריון או מנשים לאחר גיל המעבר.
ברפואה המשלימה, התזונה תופסת מקום של כבוד. כאשר האדם נתפס כחלק מהטבע ואורח חיים בריא כולל תזונה המותאמת לצרכיו, האיזון וההרמוניה נשמרים. כיוון והאדם עובר תהליכי שינוי בחייו, כדי להבין מהי תזונה טבעית בריאה לאדם מסוים, התהליך מתחיל באבחון יסודי של אדם שמתמחה בנושא התזונה הטבעית והנטורפאתיה.
עקרונות התזונה הטבעיתתזונה טבעית ונכונה מותאמת אישית לכל אחד ואחת בהתאם לאורח החיים ומצב הבריאות. במסגרת התאמת התזונה הטבעית למטופל, המטפל מזהה את הרכיבים התזונתיים הפוגעים בגוף הקיימים בתפריט המטופל. גם ההרגלים הרעים בתזונתו של המטופל מזוהים. תהליך המעבר לתזונה טבעית ונכונה כולל מעבר מהרגלי אכילה ומזון הפוגעים בגוף, למזון בעל פוטנציאל עיכול וספיגה גבוהה ולהרגלי אכילה מתאימים.
תזונה נכונה מזוהה כיום לא רק על ידי הרפואה המשלימה כי אם גם על ידי הרפואה הקונבנציונלאית כמרכיב עיקרי בגוף בריא. מחלות רבות מקורן בתזונה לא נכונה, אכילת עודף מזון או סוגי מזון מסוימים, וחסכים במזונות אחרים.
10 טיפים לתזונה טבעית נכונה1. העדיפו צריכת דגנים מלאים ומגוונים וקטניות: אורז מלא, בורגול גס, קינואה, דוחן, אזוקי ומאש.
2. שימוש בשמנים: העדיפו שמן זית כתית ובטיגון הוסיפו חתיכת גזר המעלה את טמפרטורת השריפה. המנעו משימוש בשמנים רוויים ומרגרינה. שמן שנשרף יהיה תמיד שמן רווי ויש להמנע ממנו.
3. אגוזים מהווים מקור חליפי מוצלח למרכיבי תזונה שונים. חשוב לצרוך אגוזים כאשר הם טריים, לשמור עליהם במקרר או במקפיא, בכמויות קטנות.
4. אפשר להסמיך תבשילים באמצעות קוואקר במקום באמצעות קמח או קורנפלור.
5. תוספת של זרעי פשתן טחונים טריים בכמות מעטה לסלטים או יוגורט עוזרת מאד. זרעי הפשתן מכילים אומגה 3 החסר במרכיבי התזונה המערבית.
6. גבינה צהובה היא מקור מצוין לסידן אולם עשירה בשומנים מהחי ובצבעי מאכל. הגבינה הצהובה הבריאה ביותר היא המוצרלה הקשה.
7. בבישול ירקות מומלץ לבשל את הירקות בקליפתם כדי להמנע מאיבוד ויטמינים.
8. בצריכת מוצרי חלב רצוי להמנע ממוצרי חלב המכילים פחות מ-3% שומן, כיוון שהשומן חיוני לספיגת הסידן.
9. שתיית תה וקפה פוגעת בספיגת הברזל. אחרי אכילת מאכלים עתירים בברזל חכו עם שתיית התה והקפה.
10. כדי לשמור על ערכם התזונתי של הירקות לאורך זמן, רצוי לחתוך את הירקות לסלט בחיתוך גס.
נושא התזונה הולך ותופס חלק גדול יותר בחיי היום-יום, וכך גם החינוך בנושא. לימודי תזונה טבעית מיועדים למי שמתעניין בנושא הרפואה המשלימה ונטורפאתיה כמקצוע עתידי וכן מי שמעוניין לשפר את איכות חייו ובריאותו ולשמור על אורח חיים בריא. מטפל מוסמך בצמחי מרפא ובוגר תזונה טבעית עובר הכשרה יסודית הנמשכת כשלוש עד ארבע שנים. הלימודים כוללים לימודים עיוניים, לימודים מעשיים, תרגול ורקיחת צמחים, הדגמות בישול ושיטות הכנת מזון, סיורי שטח ועבודה קלינית במרפאות.