מע"מ
עו"ד איבצן נצר שואל:
אדם פרטי מוכר לאדם פרטי בניין המורכב מדירות וחנויות. עבור החנויות יש לשלם מע"מ, הרוכש יישא בתשלום, מאחר שיש לו גם חברה שהיא עוסק מורשה ברצונו לשלם את המע"מ דרכה בדיווח "נאמן/ נהנה". השאלות? האם זה אפשרי? ואם כן מה הקריטריונים ומה ההליך לביצוע דיווח כאמור. תוך כמה זמן יש לדווח ולשלם?
עו"ד אריה ליבוביץ' משיב:
לא ברורה לי די הצורך, כוונת השואל ושאלתו, חנות מצד עצמה אינה חייבת במע"מ אלא אם היא משמשת בעסק ו/או שימשה בעסק ו/או נוכה בגינה מס תשומות.במועד רכישתה. כמו כן לא ברור מה כוונת השואל בדיווח "נאמן/נהנה" נראה שיש כאן בלבול עם סעיפים 69-73 לחוק מיסוי מקרקעין.
מכל מקום, אם נתמקד בלב השאלה לפיה – האם יכולה חברה של אדם A לשלם במקומו מע"מ בו הוא מתחייב, התשובה לכך חיובית במידה ונעשתה בתנאים הקבועים בסעיף 20 לחוק מס ערך מוסף, לפיו ניתן לקבוע משלם חלופי לחיוב בע"מ אך יש לקבל אישור מראש לכך של מנהל מע"מ – בהתאם להוראות התאמ"ו יש לפנות לקבלת האישור בטרם בוצעה העסקה.
עוסק במיסוי בינלאומי, מיסוי נאמנויות, מיסוי מקרקעין, מע"מ, ירושת וצוואות - לרבות הלבנת הון, מיסוי יהלומנים, מיסוי ענף ההי-טק, רילוקיישן( relocation) ועוד. מחבר הספרים: "אמנות מס - 111 טבלאות השוואה"; אנציקלופדיית אמנות מס כרך ב'; "נאמנויות ומיסוי נאמנויות" ; '"חוק מס הבולים"; סדרת ספרי מס ערך מוסף (כרכים א'-ד'); בעל מדור קבוע: לתכנוני מס בירחון "ידע למידע". ובעיתון "ליצואן" של מכון היצוא הישראלי, מחברם של עשרות פרסומים בירחונים מקצועיים; מרצה ב: לשכות עורכי הדין, רואי החשבון ומכון היצוא הישראלי. מ"מ יו"ר ועדת המיסים וסגן יו"ר ועדת הנאמנויות בלשכת עוה"ד בת"א. ליצירת קשר - טל: 077-7051717; E- mail: aryetax@gmail.com; סלולרי: 599600 - 0544, מקור המאמר באתר המשרד - http://www.atax.co.il
>