לאט לאט, חוק אחרי חוק, תקנה אחרי תקנה בשוק הסלולר הישראלי, המהפכה בשוק הסלולר הישראלי מתקדמת לקראת פריצה. שר התקשורת אריאל אטיאס מש"ס הכין את הקרקע מול ענקיות הסלולר סלקום, פרטנר ופלאפון, בכך שחוקק את חוק הניידות שאיפשר לראשונה לצרכני הסלולר הישראליים לעבור מחברה לחברה ולהישאר עם מספר הטלפון האישי שלהם. בכך הסיר אטיאס את את מהחסמים הגדולים במעבר מחברה לחברה.
ממשיכו בתפקיד השר משה כחלון לא הרפה את אחיזת משרד התקשורת בצווארן של החברות הסלולריות והמשיך במלוא המרץ במהפכה הצרכנית. כחלון הסדיר את קנסות היציאה מההתחייבות, אסר על כבילת מכשיר הטלפון לחברה סלולרית ועוד. תקנה משמעותית ביותר שהשפיעה על עשרות חנויות פרטיות למכשירים סלולריים כמו spec , trident ו- otterbox חייב את חברות הסלולר להעניק החזרים בגין דקות שיחה גם למכשירים שלא נקנו מאותה מפעילה סלולרית.
אך המהפכה הסלולרית לא הושלמה. משרד התקשורת כבר בחר את המפעילים הסלולרים החדשים שיתחרו מול חברות הסלולריות בינהן חברת מירס שתקבל אישר להרחיב ולשדרג את הרשת הסלולרית שלה. חברות נוספות כמו רמי לוי והום סנטר יפעלו כמפעילות וירטואליות על גבי התשתיות הקיימות של המפעילות הנוכחיות. המהפכה כבר מניבה פירות. עשרים וחמישה אחוזים כבר נטשו את החברה הסלולרית שלהם השנה והיד עוד נטויה.
עם זאת, הדרך עוד ארוכה. רוב מוחלט המכשירים הסלולריים עדיין נקנים במחירים מופקעים שמגיעים לעיתים לעשרות רבות של אחוזים של הבדל במחיר. למה הישראלים שנוהים אחרי כל מבצע ברשתות השיווק מסכימים לשלם יותר על המכשירים הסלולריים שלהם? יתכן ומדובר בפערי מידע כלומר שאנשים לא מודעים מספיק לאופציות העומדות בפניהם. ייתכן ולא עבר מספיק זמן כדי להטמיע את השינוי ואולי המנגנון עדיין מורכב מידי. כך או כך, המגמה הצרכנית צפויה להמשיך קדימה במלא הקיטור
היי לכולם. אני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה ומתעניינת בנושאים של אומנות, פילוסופיה ורפואה