כאשר זוגות נשואים פותחים בהליך גירושים והם צריכים להסדיר חלוקת רכוש בשיאו של ההליך, כשהם אינם מסתדרים ולא מצליחים לנהל משא ומתן זה עם זה, הם מתחרטים שלא הסדירו את חלוקת הרכוש למקרה של פרידה לפני החתונה. הסכם ממון הוא הדרך להסדיר חלוקת רכוש לפני הנישואים וכך למנוע את הוויכוחים וכאב הראש בעת הפרידה.
על פי דיני משפחה זוגות שאינם נשואים אבל מנהלים חיי משפחה מלאים ומשק בית משותף נחשבים ידועים בציבור, וגם הם יכולים להכין הסכם ממון ולהסדיר את חלוקת הרכוש ביניהם שתתבצע ביניהם אם וכאשר הם ייפרדו.
על מנת להיחשב ידועים בציבור בני הזוג צריכים להוכיח כי הם אכן מנהלים משק בית משותף וחיים חיי משפחה מלאים. כדי להוכיח את הדברים האלו ולקבל מעמד של ידועים בציבור בעיני החוק בני הזוג צריכים להראות מסמכים שונים, כמו הצהרה בנקאית על חשבון בנק משותף, או רישום בית על שם שני בני הזוג וכדומה. את כל המסמכים צריך להגיש לבית המשפט ושם ייקבע מעמדם של בני הזוג.
כאמור, זוגות שנחשבים ידועים בציבור יכולים להכין הסכם ממון וכך להסדיר חלוקת רכוש בעת פרידה. ההסכם תקף לגביהם כפי שהוא תקף לגבי זוגות נשואים, כל עוד הם הוכיחו את המעמד שלהם בבית המשפט.
דיני משפחה אומרים כי אם אין הסכם ממון הרכוש הכולל של בני הזוג יתחלק ביניהם באופן שווה. דיני משפחה לא מתייחסים למקורות מהם הגיע הרכוש, לפער הכלכלי בין בני הזוג וזה לא משנה בעיני החוק מי צבר מה. על כן, אנשים שרוצים להגן על הרכוש האישי שלהם צריכים להכין הסכם ממון וכך למנוע מהצד השני לקחת חלק מהרכוש האישי בעת פרידה.
הכנת הסכם ממון על ידי ידועים בציבור היא זהה לזו שעושים זוגות נשואים. את ההסכם מכינים יחד עם עורך דין המתמחה בתחום ויודע להכין את ההסכם על פי חוק, כך שלהסכם יהיה תוקף בבית המשפט. במידה וההסכם לא מוכן בהתאם, לא יהיה לו תוקף ואחד מבני הזוג עלול להפסיד ממון רב.