בהיותנו חלק מהחברה הישראלית, סטודנטים רבים חשים רצון עז ללמוד באופן מעמיק על החברה ולקבל כלים שיאפשרו לעסוק בפעילות ציבורית למענה - דרך דיפלומטיה או כתיבה בגופי תקשורת, או אף סיוע משפטי לנזקקים. ברחבי הארץ מתקיימים תארים המעניקים את הידע וכן המיומנויות המעשיות לתעסוקה בתוך החברה הישראלית - כגון תואר ראשון במשפטים וכן לימודי סוציולוגיה, לימודי מדעי המדינה ולימודי תואר ראשון בתקשורת.
תואר ראשון במשפטים עוסק בהכשרה מקצועית של סטודנטים לתעסוקה כנותני שירות בתחום המשפטי. במרבית המקרים, סטודנטים יוכלו לשלב לימודי משפטים עם התנדבות במרכזים מיוחדים של מוסדות הלימוד המעניקים סיוע משפטי למעוטי יכולת - עם סיום הלימודים, ניתן גם להתמחות במסגרת תואר שני של לימודי משפטים בתחום דיני משפט בינלאומי, וכך גם לייצג את המדינה במשפטים פומביים נגדה ונגד אנשיה.
תואר ראשון בסוציולוגיה משלב גם לימוד על ענף האנתרופולוגיה. השילוב בין השניים מקנה הבנה מעמיקה של חקר ההתנהגות האנושית ובכלל חקר ההיסטוריה של בני האדם. לימודי סוציולוגיה בישראל ממקדים את הידע שנרכש לסוגיות שונות בחברה הישראלית - כגון בעיות אי-שוויון ומגדר בחברה. רבים מבוגרי תואר ראשון בסוציולוגיה מוצאים תעסוקה בארגונים חברתיים שונים, וגם לסטודנטים כיום ניתנת האפשרות להצטרף לארגון שכזה או אף לפתוח ארגון באופן עצמאי.
תואר ראשון במדעי המדינה עשוי למקד את הסטודנטים לתעסוקה בתחום הנציגות הציבורית בכנסת הישראלית או בתחום הדיפלומטיה. רבים מבוגרי תואר ראשון במדעי המדינה יוכלו להמשיך אל תואר שני של לימודי מדעי המדינה המאפשר להתמחות בתחום הדיפלומטיה - וכך גם לעסוק בהסברה ציבורית ברחבי העולם למען ישראל.
אפשרות נוספת היא לבחור במסלולי תואר ראשון בתקשורת המתקיימים ברחבי הארץ. במסגרת ההתמחות המעשית של לימודי תקשורת, סטודנטים יוכלו לרכוש כלים ומיומנויות חיוניות בתחומי העיתונות הכתובה או הרדיו - הכלים הללו יוכלו לשמש את הסטודנטים לעסוק בכתיבה חברתית על סוגיות מציקות, כגון עוני או פערים חברתיים. כמו כן, תואר שני במסגרת לימודי תקשורת עשוי להעמיק ולמקד לתחום ספציפי את הידע שנרכש, ולפתוח אפשרויות קידום תעסוקתיות בעתיד.