נשים בגיל המעבר המבקרות בקליניקה מספרות כי התפריט היומי שלהן מתבסס על מספר ארוחות קטנות כגון: סלטים, כריכים, מעדני חלב טכמובן מספר כוסות קפה הפוך המגיעות עם כמה עוגיות.
אחת הסיבות לשינוי התזונתי בגיל המעבר נובע מוויתור על הכנת ארוחה חמה בעקבות היציאה של הילדים מהבית . פתאום, בישול ארוחה נראה מיותר ונשים רבות בגיל המעבר מתפשרות על כריך או מעדן חלב.
בגיל המעבר חשוב להקפיד על תזונה עשירה בחלבונים (עוף, בשר, ביצים, קטניות).ישנם מספר יתרונות לתפריט עשיר בחלבונים:
• תפריט עשיר בחלבונים תורם לתחושת שובע ממושכת- אכילה של עוף, בשר אדום רזה, דגים, מוצרי חלב יתרמו לתחושת המלאות והשובע לאורך זמן רב יותר, בהשוואה לארוחה המבוססת על פחמימות (לחם ומוצריו).
דיאטה עשירה בחלבונים תעזור במיוחד לנשים בגיל המעבר להתגבר על התשוקה למתוקים ולסרב לעוגיות ולשוקולדים.
• תפריט עשיר בחלבונים תורם לאיזון השומנים בדם- תפריט המבוסס על חלבונים מפחית את רמות הטריגליצרידים ואת הכולסטרול הרע בדם המאפיינים את גיל המעבר. לכן, חשוב לבחור את החלקים הרזים של העוף והבשר ולאכול מוצרים חלב דלי שומן.
• תפריט עשיר בחלבונים מעניק לגוף מרכיבים חיוניים- בשר אדום רזה מהווה מקור חשוב לברזל, אומגה 3 ואבץ בגיל המעבר. דגים ופירות ים מהווים מקור חשוב לשמני אומגה 3. ביצים מכילות חלבונים, ויטמיני A, D, E וויטמינים מקבוצת B.
עדי אספינו- ברגמן B.A, Dip. Acגיל המעבר - רפואה סינית טיפולי דיקור ודיאטה מאוזנתwww.ady.co.il | 052-6146854רעננה, אחוזה 198