Silicon Graphics International, או בקצרה, SGI, הודיעה כי תהיה מסוגלת לייצר בתוך שנים ספורות מחשבי על מהירים פי 500 ממחשבי העל הממוצעים כיום. לטענת החברה, היא תצליח להשיג זאת בזכות ארכיטקטורת MIC החדשה של אינטל, אשר הוצגה לראשונה בחודש יוני של השנה שעברה, אשר מאפשרת להרכיב עשרות ליבות עיבוד בכרטיס PCI-Express אחד.
מחשבי על מסוגלים לבצע כיום פעולות בקצב של כ-2.5 פטה-פלופס (Petaflops), או במילים אחרות, כ-2.5 אלפי טריליוני פעולות בשנייה. המחשב המהיר ביותר בעולם, ה- Tianhe-1A, שנמצא כיום בידי הרפובליקה העממית של סין, מסוגל לבצע פעולות בקצב של עד 4.7 פטה-פלופס, כשהוא נמצא בשיא הפעילות שלו. SGI מתכננת להגיע לרמות ביצועים של 1000 פטהפלופ לפחות עד 2018.
המשמעות היא מחשבים חזקים מאי פעם שיספקו ביצועים גבוהים מאי פעם. מחשבים כאלו יוכלו לשמש למגוון מטרות, כולל מחקר ופיתוח בתחומי האקדמיה, ובפרט של כלים לפתרון בעיות רפואיות. אם ארצות הברית תשים את ידה על מחשבים כאלו היא תוכל להחזיר לידיה סוף סוף את התואר של מחזיקת מחשב העל החזק בעולם, אשר ניטל ממנה בשנה שעברה על ידי סין באמצעות ה-Tianhe-1A.
ארכיטקטורת MIC מכונה גם בשם הקוד Knights Ferry. הארכיטקטורה מאפשרת לשלב בין ליבות עיבוד של מעבדי X86 עם ליבות מיוחדות שפותחו במיוחד למטרת האצת ביצועים. שרת עם שמונה שבבי Knights Ferry מסוגל לבצע כיום כ-7.4 טרה פלופ.
כדי לקבל עוד תובנות חשובות, המלצות מעשיות, טיפים שימושיים, אתרים נבחרים וסרטונים מרתקים, הירשם בחינם!!! - www.pcon.co.il/data/abm/abmc.asp?b=1365&z=33
למידע נוסף על קובי שפיבק Bsc., MBA - העורך הראשי של pCon
בפייסבוק - www.facebook.com/pcon1
בלינקדין - www.linkedin.com/in/kobyshpivak
קובי שפיבק Bsc., MBA הוא העורך הראשי של תחקירי pCon ואתר pCon-line. כמי שעוסק במחשבים, על מכלול היבטיהם משנת 1976 וכן כמי שכתב וערך למעלה משמונה מאות תחקירים על כל היבטי המחשוב העיקריים, הוא נמנה על אותם אנשים בודדים בארץ ובעולם, שבאמת ובתמים, מבינים לאן הולך עולם המחשוב ומהן השלכותיו המידיות והעתידיות, על אנשים וארגונים. הוא גם פרסם מספר רב של מאמרים במרבית העיתונים הגדולים והמקצועיים, והופיע פעמים רבות בערוצי הטלוויזיה והרדיו המרכזיים. נכון להיום הוא מייעץ למרבית מנהלי המחשוב בארגונים המובילים בישראל, והוא נחשב בעיני רבים, לגורו של המחשוב העסקי.