ישנם מקרים שונים אשר מביאים להתקרחות ואשר אינם תורשתיים כמו כוויה, ניתוח, צלקת בעקבות תאונה או טראומות שונות לגוף דוגמת אנורקסיה חמורה או טיפולים כימותרפיים. בדרך כלל אין יכולת להצמיח שיער לאחר טראומות אלה אלא על ידי השתלות שיער שמתבצעת על ידי רופא עור מומחה או על ידי פלסטיקאים.
ישנם מקרים אחרים לחלוטין אשר מביאים ל נשירת שיער ואשר מביאים להתקרחות כגון תורשה, מחסור בוויטמינים ובמינרלים בגוף, תסרוקות מסוימות הדוקות מדי או תלישת שיער בעקבות מחלה. כמו כן, ישנם מקרים השיער נושר בעקבות מחלות מסויימות ובמקרים מסויימים בעקבות חרדה נפשית קשה מאוד.
ישנם טיפולים תרופתיים שונים היכולים לעזור להתקרחות במקרים מסוימים. בהתייעצות עם רופאי עור תוכלו לברר אילו סוגי תרופות הינם מומלצים יותר או פחות וכמו כן תוכלו לשמוע לעומק כיצד מתבצע ההליך של השתלות שיער, מה הן תופעות הלוואי שעלולות להגרם בעקבות הניתוח וכיצד מתבצע מהלך הניתוח עצמו.
מה קורה בימים שלאחר ניתוח השתלות שיער?
ישנם אנשים אשר עלולים לחוש רגישות יתר בקרקפת או במצח בעקבות ניתוח השתלת השיער. כמעט בכל המקרים ייצטרכו המטופלים לקחת משככי כאבים וכמו כן אנטיביוטיקה על מנת למנוע זיהומים שונים. בדרך כלל לאחר יום אחד אפשר להוריד חבישה, אם בכלל יש צורך בכך, ואפילו לחפוף את השיער כרגיל.
בתקופה של כחודש, או לעתים שבועיים בלבד, לאחר ניתוח השתלת השיער נושר כל השיער אשר הושתל בניתוח. מה שאינו נושר הוא שורש השערה. זהו החלק החשוב אשר ממנו ייצמח לאחר מכן שיער חדש וטבעי. אין שום צורך לחשוש התקרחות , היא טבעית לחלוטין ויש צורך להיות מוכנים לכך בתום ניתוח ההשתלה.
כיצב לבחור רופא מנתח שיבצע עבורכם השתלות שיער?
בחרו רופא עור או פלסטיקאי אשר יש לו ניסיון רב ככל האפשר בביצוע ניתוח השתלת שיער. כדאי לבחור רופא אשר יש לו מוניטין טוב. אל תהססו לבקש המלצות מקרובי משפחה או מכרים אשר עברו השתלת שיער בעצמם ויכולים להמליץ לכם על רופא מנתח אשר נחשב למומלץ ביותר.
סייט אפ