אווירה
בבית, חדר השינה הוא המקום אם האפשרות לפרטיות ואינטימיות. הפרטיות/אינטימיות יכולה להיות אישית או/ו זוגית. ברוב חללי הבית, מתרוצצים הילדים, החברים...... ורק כאן אפשר לסגור את הדלת ולהגיד : זה המקום שלי או/ו שלי ושל בן/ת זוגי, נקודה. שטח פרטי!!!.
המשמעות שכאן אפשר להירגע , לנוח, לחשוב בשקט, לתכנן, לקרוא, לשוחח, לאהוב ועוד...
במצב האידילי, זהו המקום שבו אפשר להפסיק לשחק ולהיות מי ומה שאני.
אבל בפועל, רוב חדרי שינה בארץ מתוכננים רק ככוכים לישון בהם וזהו.
ואם כבר מוסיפים איזה פונקציה זו הרבה פעמים הטלוויזיה שמביאה את העולם החיצוני ישר אל המיטה והשינה, והורסת את המנוחה והשלווה.
לכן שניגשים לתכנן חדר שינה , לפני בחירת ריהוט, צבעים...חשוב שנגדיר לעצמנו את אופי החדר שנרצה לשהות בו.
האם באמת חדר מפלט רק לי או לי ולבן/ת זוגי, שם רק שנינו נמצאים , משוחחים, ישנים, אוהבים.....אבל הכול ממקום של אינטימיות וללא התערבות של העולם החיצון, או שאנחנו מוותרים על זה לטובת שמיעת חדשות במיטה או לטובת שימוש בחדר ע"י כל בני המשפחה וכד.
כשמסתובבים בחדרי שינה בבתים, אפשר לראות בבירור שאנשים לא מקדישים לנושא מחשבה בדרך כלל אלא נוהגים "כמו כולם....כמו שמקובל...." ומפסידים את הייחודיות שחדר זה יכול להציע.
באם אנחנו מסכימים על אופיו האינטימי והשקט של החדר, הרי התכנון יהיה בהתאם. ננסה להשיג חדר שהוא מופרד משאר חלקי הבית, חדר שיהיה נעים להתכרבל בו, שתהיה בו חמימות, רכות ותחושת הרמוניה.
איך נקבל חדר שקט, אינטימי והרמוני?
צעד ראשון, להקפיד להפריד את החדר משאר הבית וזאת ע"י יותר מקיר רגיל.
האפשרויות מגוונות, למשל: קיר עם בידוד אקוסטי בתוכו, קיר ועליו ארון הבגדים (עץ ובדים מבודדים היטב), קיר וילון, קיר ספריה וכד.
החומרים שבהם נשתמש, רצוי שיהיו "רכים" "מזמינים" כמו עץ ובדים.
לא במקרה עיצוב חדרי שינה אנגלי/אמריקאי קלאסי , מבוסס בעיקר על בחירת הבדים שבחדר, כולל השטיח, הוילונות, כיסוי המיטה והמצעים.
השימוש בחומרים "רכים" תורם לתחושת השלווה וההרמוניה.
זה לא שאי אפשר להשתמש במתכת, זכוכית..., כל אחד וטעמו הוא, אבל חשוב לשים לב לאפקט שיתקבל, כי מתכת היא "קרה", (זו כמובן הכללה, ובכול זאת נכונה).
אם אתם מעדיפים דווקא מיטה ממתכת, אולי מתכת כמו נחושת או פליז (בראס) שבגלל הגוון החם שלהן משדרות יותר חום.
השימוש בעץ או פורניר הוא נפוץ מאד בגלל החמימות של החומר, ואכן הוא מתאים לחדרי שינה, אבל כאן, להבדיל מהמתכת צריך להיזהר מעודף "חום".
זאת אומרת שבארץ, שמזג אוויר חם, ומרבית חדרי השינה הם קטנים, עץ כהה עלול לתת תחושת מחנק ולא חמימות.
בחירת הצבעים היא משמעותית מאד.....
מיכל אבירם אדרכלית ומעצבת פנים
href="mailto:MICHALAVIRAMM@GMAIL.COMMICHALAVIRAMM@GMAIL.COM">">MICHALAVIRAMM@GMAIL.COM