הפרעת אכילה עלולה לפגוע בצמיחה של התינוק. כמו שאנחנו יודעים כבר, אדם הסובל ממצב של הפרעות אכילה לעתים קרובות יסרב לאכול כך גם תינוק. בנוסף לפגיעה בצמיחה התינוק עלול להיפגע מבחינת ההתפתחות המוחית, דבר שיכול לגרום למתחים אצל בני המשפחה ובראשם ההורים. הפרעות אכילה שמתחילות מגיל קטן יכולות להשפיע על האישיות, לגרום לדיכאון, בדידות, חוסר ביטחון ודברים נוספים שלעתים יצריכו טיפול פסיכולוגי בעתיד.
הורים רבים חוששים שתינוקם סובל מהפרעות אכילה, אך ברוב המקרים מדובר בדאגה מיותרת. ניתן לבדוק אם התינוק סובל מהפרעות אכילה עם רופא הילדים. לעתים יש צורך לפנות לאנשי מקצוע כמו דיאטנית , גסטרואנטרולוג ילדים, תזונאית ילדים / תינוקות ועוד.
ישנם מספר דברים שיש לשים עליהם דגש:
1. הימנעו מהאכלת התינוק כשהוא עייף - הורים רבים נוטים להאכיל את התינוק שלהם כשהוא עייף. רצוי להימנע מפעולה זו.
2. כמות האוכל - אם הכנתם לתינוק שלכם בקבוק מלא אין זה אומר שעליו לסיים את כולו. כל אחד אוכל את הכמות המתאימה לו, אז אם הוא לא סיים את הבקבוק לא מדובר בסוף העולם. אפשר ואף מומלץ להתייעץ עם דיאטנית לגבי כמות האוכל המומלצת בכל שלבי ההתפתחות של התינוק.
3. מזון מוצק - כמו בסעיף קודם, אם התינוק שלכם לא מרגיש מוכן לאכול מוצק מוצק עדיף שתאחרו את השלב הזה עד שיהיה מוכן. ישנם הורים שמנסים לאלץ את התינוק כי הוא הגיע לגיל מסוים שבו הוא כביכול אמור לאכול מזון מוצק - אל תעשו זאת.
4. מתן פרס - להורים יש נטייה לתת "פרס" לילד או תינוק שסיים לאכול. זהו הרגל מקולקל ועדיף להימנע מכך.
כדאי להתייעץ עם רופא ילדים, תזונאית תינוקות או דיאטנית על מנת לדעת מהי כמות האוכל המומלצת, אבל הכי חשוב להיות ערים ולהרגיש מה התינוק שלכם צריך, אחרת הוא עלול לפתח הפרעת אכילה מבלי שתשימו לב.