גיליון חמישי
ד"ר עפרה קינן
שוב סתו בחלוננו.
רוחות מתחילות לנשב, והותיקים שבינינו זוכרים את הרוחות העזות בגבעת אלומות, והותיקים יותר אפילו את הרוחות המנשבות בעוצמה בהר פוריה. מבשרי הסתו כגון החצב כבר מזמן עמנו, ובטוחני כי הנוסע בהר חווה אותם בשיא תפארתם הגבוהה והצנועה כאחת.
אברהם גריידינגר כותב על אנשי אלומות:
באתר המוזיאון "אלומות שלנו" תחת הכותרת פריטים חדשים הוכנס דברי שיר שכתב אברהם גריידינגר לאנשי אלומות הראשונים.
תמונות בראשית:
אוסף תמונות נדיר, מראשית ימי אלומות של איטה דרור, מקיבוץ יפעת, נסרק ונמסר על-ידי רוני סיבוני-קמה (קורנגולד) בתם של בלה וחיים קמה. מופיע באתר המוזיאון תחת הכותרת פריטים חדשים.
הריקוד ביוטיוב: או: לזכרו של אמנון כרמי
אני שמחה לבשר לכם כי במאמץ משותף של ברכה סוארי שערכה ביוטיוב, צביקה קורן שהעתיק לDVD ומשפחת גריידינגר המשמרת כל השנים את הסרט המקורי של העלייה לגבעת אלומות (היא ביתניה עלית , עליה כתב יהושע סובול את מחזהו "ליל העשרים"), מוצג קטע הריקוד מתוך הסרט ובו תשומת לב מיוחדת לאמנון כרמי, שנפל במלחמת השחרור.
הסרט המקורי צולם על-ידי צלם מקצועי ב-1946, בעת העלייה לאלומות. בסרט נראים רבים מחברי אלומות באותה עת ביניהם חנה ישי, שרה אלון, חנהל'ה (הגננת), יחיאל טוקר מנגן באקורדיון, אליהו גמליאל מנגן בחליל צד ורוקד. יחזקאל הלל רוקד, ועוד רבים וכמובן, בהעתק ביוטיוב מושם דגש מכוון על אמנון כרמי ז"ל. נשמח לפרסם את שמות הרוקדים הנוספים – אנא כתבו לנו.
העיבוד העכשוי ליוטיוב נערך על-ידי ברכה סוארי כחלק מהכנת מוזיאון וירטואלי בשם "שני חברים" ובו סיפורה של הידידות המופלאה בין רפאל גדעון, שזכה לימים ולמשפחה, לבין אמנון כרמי שנפל בקרב על הראדר במלחמת העצמאות.
אנו רוצים להודות מקרב לב לגדי גדעון ובני משפחת גדעון הנוספים שהיו הטריגר שמאחרי החלטה זו. הם העבירו לידינו את האוסף המופלא של ההתכתבות בין רפאל גדעון לבין אמנון כרמי, במיוחד בשנים 1945-1946, בהם שרת אמנון בבריגדה ורפאל ישב באלומות שבפוריה.
בסיפור בלשות מעניין הצלחנו לאתר את אחותו הצעירה של אמנון כרמי, מיקה כרמי. היא ואנחנו התרגשנו מהגילוי המחודש, ומהאפשרות לדעת ידיעות נוספות על אמנון שלא היו בידינו עד עתה.
מי שיש בידיו חומרים, במיוחד תמונות של מי מהשניים, או של תקופת פוריה, מוזמן להעביר אלינו במייל, או בכל דרך אחרת.
ובקשה אחרונה –אנא הפיצו סרט זה לכל מי שעשוי להתעניין בו.
בני אלומות בהתחדש חזונם:
ביום ה', ה-16 ליולי 2009, לפנות ערב ארחו חיה ועודד טורסיני מספר בני אלומות בגן העדן הפרטי שיצרו ב"עמק הארזים" שבהרי ירושלים. עיקרו של הערב הוקדש לחזונו של גידי סיני (פרופ. להנדסה חקלאית בטכניון) לפיתוח רב שלבי של חמישה מיזמי ענק בנגב שיהפכו 2-4 מיליון דונם לירוקים ונעימים להתיישבות.
תחת הקטגוריה 'פריטים חדשים' במוזיאון הווירטואלי מופיעות סדרת תמונות מהערב, שצילמו אורי צורף ותרצה פרנס, וכן תגובות על הערב המופלא מיתר משתתפיו.
חברים חדשים במוזיאון:
בחודשים האחרונים הצטרפו חברים חדשים. מיקה כרמי, גדי גדעון, יהודה ודפנה גור אריה, רחל ונחום שומרוני, אביב, חיה ועודד טור-סיני, גבריאל דובק, ניר (המתעניין בהרחבה הקהילתית), ו-SVS הבלתי ידוע..
בתכניות:
שיתופי פעולה: טרם הצלחנו למצוא גורם משמעותי לשיתוף פעולה בפיתוח ושידרוג המוזיאון הווירטואלי.
המוזיאון הווירטואלי המשפחתי : נמצא בעבודה בימים אלה. עם סיום העבודה התכנית, העיצובית והתיכנותית נעביר אליכם קישורית. (מי שאינו מעוניין לקבל חומרי מהמוזיאון הווירטואלי מוזמן לכתוב והוא יוצא מרשימת המכותבים).
חידת החודש:
מה אתה יודע על "השיחות השנתיות"? וחשיבותן בחיי הקבוצה
שנה טובה
ומרובת גשמים,
עפרה קינן
כל הזכויות שמורות לד"ר עפרה קינן
כתובת למשלוח חומר: ofra@e-mymuseum-alumot.com
טלפון: 054-5535444
.
ד"ר עפרה קינן מייסדת ויו"ר המיזם E-mymuseum.com הקמת מוזיאונים וירטואליים לקהילות,לחברות, ארגונים ופרטיים. לשימור מורשת, ליצירת קהילה וירטואלית, ולפעילות אינטראקטיבית של חברי קהילת המוזיאון. טל.: 03-6201205 נייד: 054-5535444 כתובת: בורוכוב 12 תל-אביב דוא"ל: ofra@e-mymuseum.com אתר: http://www.make-mymuseum.com.