הקדמה הטכנולוגית הביאה לנו מגוון רחב של חומרים ושיטות לאיטום גגות: זפת, חומרי איטום אקריליים, חומרים ביטומניים משחתיים, חומרי איטום פולימריים, חומרי איטום פוליאוריטנים, יריעות PVC ו- EPDM ועוד. אולם שיטת האיטום הנפוצה ביותר בשנים האחרונות היא האיטום באמצעות יריעות ביטומניות. מהן אותן יריעות ביטומניות, ממה הן עשויות ומדוע הן הפכו לשיטה המובילה לאיטום גגות? כל התשובות במאמר הבא.
יריעות ביטומניות – תעודת זהות
הרכב: היריעות הביטומניות עשויות משילוב של מספר חומרים בעלי כושר בידוד גבוה במיוחד: אתילן-פרופילן, ביטומן, פוליאסטר ופוליפרופילן. חומרים אלו מונעים את חדירתם של המים באופן הרמטי.
מידות: רוחבן של היריעות הביטומניות – 1 מטר, אורכן – משתנה (עד 20 מטר) ועוביין – 4 מ"מ. היריעות הביטומניות מגיעות מגולגלות בגליל, ואורכן תלוי במידת הגג.
אחסון והובלה: את גלילי היריעות הביטומניות יש להוביל ולאחסן במקום מוצל. כמו כן, יש להקפיד שהגלילים יונחו במצב מאונך ולא זה על גבי זה על מנת שלא ימעכו.
יישום: ישנם סוגים שונים של יריעות ביטומניות. מרביתן מיושמות באמצעות הלחמה הן לגג הבית והן זו לזו. אולם כשמדובר באיטום גגות שלא ניתן להלחים עליהם (כמו גגות פח, גגות אסבסט וכו'), משתמשים ביריעות ביטומניות להדבקה עצמית.
יריעות ביטומניות – עולם שלם של יתרונות
כשבוחנים את תכונותיהן של היריעות הביטומניות ניתן לראות בבירור מדוע הן הפכו לשיטה המועדפת לאיטום גגות:
· בניגוד לשיטות אחרות לאיטום גגות, כמו זפת שנשחקת במגע עם קרני השמש ומאבדת את יעילותה תוך זמן קצר, היריעות הביטומניות יעילות לתקופה של 10 שנים לפחות. הן אינן נשחקות ובכך הן חוסכות לנו כסף רב וגם טרחה מרובה בדאגה לאיטום הגג כל חורף מחדש.
· לאיטום גגות באמצעות יריעות ביטומניות אין "תופעות לוואי" כמו לשיטות אחרות. כך למשל, זיפות גגות גורם להתחממות של הקומות העליונות בקיץ ופוגע באיכות החיים של דיירי הקומות העליונות. לעומת זאת, היריעות הביטומניות אינן מתחממות וגם לא צריך למרוח עליהן שכבת הלבנה כדי למנוע התחממות.
· היריעות הביטומניות מולחמות לגגות הבטון ולפיכך מספקות איטום הרמטי ומוחלט. בניגוד ליריעות PVC ו- EPDM שרק מונחות על הגג ולכן יכולות לזוז, עם היריעות הביטומניות אין כל חשש שטיפות הגשם יחדרו למבנה.
איטום גגות נכון באמצעות יריעות ביטומניות
כדי להבטיח שהיריעות הביטומניות אכן ימלאו את ייעודן חשוב להקפיד על מספר כללים:
· יש לוודא שהן מונחות רק על גגות בטון חדשים, או כאלו שיש עליהם חומרי איטום ישנים ממשפחת החומרים הביטומניים בלבד (כמו זפת למשל), כדי להבטיח אחיזה מושלמת של היריעות על הגג.
· יש לנקות היטב את גג המבנה לפני הנחת היריעות הביטומניות.
· הלחמת היריעות לגג צריכה להיעשות באותו אופן שמניחים רעפים: משולי הגג כלפי פנים, כשהיריעות מונחות זו על גבי זו.
· אם על הגג יש דודי שמש, מזגנים או כל מתקן אחר חשוב מאוד לחתוך את היריעות הביטומניות בדיוק רב מסביב להם, כדי למנוע את היווצרותם של סדקים. אם בכל זאת נוצרו סדקים ומרווחים, יש להשלימם באמצעות חומרי איטום משחתיים.הקדמה הטכנולוגית הביאה לנו מגוון רחב של חומרים ושיטות לאיטום גגות: זפת, חומרי איטום אקריליים, חומרים ביטומניים משחתיים, חומרי איטום פולימריים, חומרי איטום פוליאוריטנים, יריעות PVC ו- EPDM ועוד. אולם שיטת האיטום הנפוצה ביותר בשנים האחרונות היא האיטום באמצעות יריעות ביטומניות. מהן אותן יריעות ביטומניות, ממה הן עשויות ומדוע הן הפכו לשיטה המובילה לאיטום גגות? כל התשובות במאמר הבא.
לאיטום גגות וכל השאר -
האחים אילוז - http://www.iluz-brothers.co.il/