בתקופת ההריון יש לתת חשיבות רבה לנושא התזונה הנכונה, מדובר בתקופה בה צרכי הגוף משתנים ובעיקר גדלים. על מנת לספק את כל צורכי הגוף והעובר, יש לדאוג למספר כללים חשובים, הנה הם לפניכם:
ירקות – בעיקר כתומים, צהובים וירוקים המכילים בטא קרוטן המשמש נוגד חמצון רב עוצמה שהופך לויטמין A בגוף.
נבטים- מכילים שפע מינרלים, ויטמינים ואנזימים אשר מקלים על העיכול, הנבטים מכילים גם כלורופיל שלו יש תכונות מרפא רבות, מכילים חלבון איכותי לבניית מרכיבי הדם, הרקמות והתאים.
מזונות המכילים ברזל- קטניות, אגוזים, זרעים, טחינה, ירקות ירוקים, איברים פנימיים, רימונים, סברס, תאנים, ענבים, פירות יבשים ועוד.
בזכות הברזל החמצן מצליח להגיע לרקמות הגוף השונות, ברזל ממקורות צמחיים נספג פחות טוב אך עם נוכחות של ויטמין C הספיגה משתפרת.
מזונות המכילים B12 וחומצה פולית- B12 נמצא במזונות מהחי- בשר, ביצים
וגבינות, חומצה פולית נמצא בעלים ירוקים, אגוזים וזרעים, נבטים, קטניות, שמרים ואיברים פנימיים. מחסור במרכיבים אלו יצור אנמיה.
החומצה הפולית חשובה כ-3 חודשים לפני הכניסה להריון וממש בתחילתו, היא עוזרת במניעה של מומים בעובר כגון- שפה שסועה ובעיות במערכת העצבים.
יש צורך לקחת תוסף המכיל חומצה פולית בנוסף לתזונה.
מזונות המכילים סידן- שומשום מלא, טחינה משומשום מלא ונבוט, שקדים ואגוזים,
קטניות, נבטים, ירקות ירוקים, מוצרי חרובים, כרוב, ברוקולי, פירות יבשים ומוצרי סויה.
הסידן חשוב להתפתחות המוח ומערכת השלד, עוזר במניעת רעלת הריון.
מוצרי חלב וביצים מכילים סידן אך גם זרחן ובגוף הזרחן משבש את ספיגת הסידן, לכן עדיף לצרוך את הסידן ממקורות צמחיים.
פירות- לצרוך בהגבלה כדי למנוע עלייה ברמת הסוכר, להעדיף פירות עם סיבים כמו אבטיח, מלון, אגס ותפוח, המכילים גם הרבה מים.
סיבים תזונתיים- עוזרים לבעיות כמו עצירות, טחורים והשמנה.
ניתן למצוא את הסיבים בדגנים מלאים כמו אורז מלא, לחם מלא, בקטניות וירקות.
אבץ- מינרל חשוב שפעיל בלמעלה מ-300 אנזימים בגוף האדם וחיוני להתפתחות
תקינה של ההריון ושל העובר. חוסר באבץ קשור למשקל נמוך של העובר, לידה מוקדמת ופיגור שכלי. נמצא בבשר, דגים, שקדים, בוטנים, חומוס, ביצים ועוד.
מגנזיום- חשוב למניעת התכווצויות ברגליים המופיעות לעיתים בהריון.
נמצא באגוזים, זרעים, דגנים מלאים, קטניות, ירקות ירוקים, קקאו, בשר ועוד.
כרום- עוזר באיזון משק הסוכר, חשוב במניעת סוכרת הריונית.
מצוי בקטניות, אגוזים, זרעים, דגנים מלאים, שמרים וחילבה.
נוגדי חמצון- סלניום, ויטמין C, ויטמין E, בטא קרוטן- תוספים אלו ישמרו על הריון
תקין ואספקת חמצן טובה לרקמות העובר.
חומצות שומן חיוניות- חשובות להתפתחות המוח והעיניים בעובר, חשובות להזנתו.
מצויות באגוזי מלך, זרעי פשתן, דגים ממים עמוקים כמו סול, הליבוט, מקרל, סלומון, טונה, סרדינים ועוד.
שתייה- להימנע ממשקאות ממותקים, קפה ותה. לשתות מים, תה צמחים.
צמחי מרפא- ג'ינג'ר לבחילות וקמומיל לבעיות עיכול.
יעל אבנון, נטורופתית. מומחית לאבחון בדיקות דם בשיטת O.B.M.D.
מייסדת ביוגנוסטיקה- פתרונות בריאות אפקטיביים.
yael@biognostica.co.il
| www.biognostica.co.il