העלייה בשכיחות זיהום קנדידה בעשור האחרון הפכו את הקנדידה - פטריית שמר קטנה השוכנת באורת קבע במעי הגס למגפיה של ממש המאיימת על בריאותם של רבים. זיהום קנדידה כרוני אחראי לשורה של תסמינים ומחלות כרוניות הפוגעות בתפקוד היומיומי של הסובלים מהזיהום ולתחושה כללית ירודה.
מרבית האנשים הסובלים מנוכחות רמה גבוהה מהנורמה של פטריית הקנדידה כלל אינם מודעים למצבם ומקיום הפטריה בגופם. הם נודדים מרופא לרופא, לעיתים אף במשך שנים, במטרה למצוא את הגורם למצבם הבריאותי ולהקל על התסמינים שיוצרת הפטרייה.
קנדידה היא פטריית שמר המהווה חלק מפלורת המעי בגופינו. בסביבת מעיים בריאה, קנדידה שוכנת בסימביוזה עם מגוון רחב של מיקרואורגניזמים אחרים. כאשר האיזון מופר, קנדידה צומחת ביתר על חשבון החיידקים הידידותיים במעיים, ונפגעות פעילויות חשובות.
קנדידה בד"כ מתיישבת על איברים ספציפיים כגון הנרתיק - אצל נשים, בפה ובמעיים. אולם, כאשר הקנדידה מתרבה היא שולחת שלוחות ארוכות שיכולות לפרוץ את דופן המעי ולחזור אל זרם הדם אל איברים ומערכות שונות בגוף. יתר על כן, פטריית קנדידה פולטת למעלה משבעים סוגים שונים של רעלנים הגורמים להפרעות בריאותיות ותגובות אלרגיות שונות בקרב הסובלים מהזיהום.
תסמינים הנגרמים מנוכחות זיהום קנדידה בגוף:
? הפרעות במערכת העיכול: גזים, שלשולים כרוניים, עצירות ונפיחות בבטן
? כאבי ראש, מיגרנות
? עייפות כרונית
? חשק מוגבר לאלכוהול ומאכלים ממותקים
? חרדה, דיכאון, עצבנות
? דלקת בנרתיק
? גרד בפי הטבעת
? הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות, קשיי למידה
? שינויים במצב הרוח
? בעיות עור: אקנה, תחושות עקצוץ, אקזמה
? דלקת בסינוסים, שיעול כרוני, כאבי אזניים, כאב גרון
? סחרחורת, פגיעה בזיכרון
? כאב וחולשת שרירים
סימפטומים של קנדידה עשויים לגרום לפגיעה במערכות השונות בגוף, במיוחד במערכת העיכול, מערכת העצבים, הלב וכלי הדם, מערכת הנשימה, המערכת האנדוקרינית, דרכי השתן, השרירים והשלד והמערכת הלימפטית.
סימפטומים של קנדידה משתנים מאדם לאדם ולעיתים קרובות עשויים להתבטא במערכות גוף שונות של הסובל מהזיהום.
כיצד מטפלים בסימפטומים של קנדידה
הגורמים להתפתחות זיהום קנדידה רבים, עם זאת שני גורמים בעלי תרומה משמעותית להאצה בצמיחת היתר של פטריית קנדידה בגוף הם תזונה עתירת סוכרים ופחמימות ושימוש נרחב ובלתי מבוקר באנטיביוטיקה.
שימוש באנטיביוטיקה אינו מומלץ בשל העמידות שמפתחים חיידקים נגדה. במקרים שאין מנוס מפני נטילת אנטיביוטיקה כנגד זיהומים, יש להקפיד ליטול תוספים פרוביוטיים/אסידופילוס במקביל לטיפול האנטיביוטי במטרה לשמור על מאזן חיובי ובריא של חיידקים הידידותיים במערכת העיכול. נטילת תוספת חיידקים טובים יעילה למניעת צמיחת יתר של קנדידה וזיהומים אחרים ולשמירה על בריאות המעי הגס בגופינו.
הפרמטר השני המשפיע באופן ניכר על ההחלמה מזיהום קנדידה הוא אימוץ תפריט מיוחד שתפקידו להרעיב את פטריית הקנדידה הניזונה בעיקרה מסוכרים ופחמימות פשוטות. מומלץ להרבות בצריכת ירקות טריים, בשר וביצים, אגוזים ומזונות העשירים בדגנים מלאים. במהלך דיאטת קנדידה יש להימנע לחלוטין מצריכת אלכוהול.
קנדידה סנטר ישראל ? המרכז הישראלי הראשון המוסמך לטיפול בקנדידה המאחד רופאים קונבנציונלים יחד עם מרפאים טיבעיים תחת קורת גג אחת. מרכז קנדידה סנטר פועל לאבחון מעבדתי ומרכז שיטות טיפול בקנדידה מתחום הרפואה הקונבנציונלית והמשלימה לאנשים הסובלים מתופעות קלות עד קשות מזיהום פטרייתי אקוטי או כרוני.