טיפולי פוריות יכולים להוביל למערבולת רגשות ולהשפעות פסיכולוגיות שונות כגון:
תחושת אובדן: תחושת חשש מאובדן חוויות הלידה וההורות. ואובדן החלום על הילד או הילדים שדמיינת שיהיו לך.
כעס, קנאה: הרגשת כעס על החיים באופן כללי. כמו כן יתכן שתרגישי כעס או קנאה על כך שלאחרים ההורות באה ביתר קלות.
חוסר שליטה: תחושת חוסר שליטה על התהליכים בגופך, על תהליכים שאמורים לקרות בדרך טבעית. חוסר וודאות אם אכן תובטח הצלחה ותוכלי לחבוק את הילד שאת כל כך רוצה.
הכחשה: ייתכן שתתכחשי למצב ותגידי לעצמך שאת בטוחה שהחודש הבא יביא בדיקת הריון חיובית, וכשזה לא יקרה, תחושי עצבות, והלם קשים.
בושה: נשים רבות מרגישות כי בעיות פוריות הופכת אותן לפחות נשיות, כך גם גברים רבים חשים שבעיות הפוריות הופכות אותם לפחות גבריים. כמו כן, אי היכולת להביא ילד לעולם עלולה לגרום לתחושת בושה של אי שלמות ובגידת הגוף.
מתח וקשיים בזוגיות: התמודדות עם בעיות פוריות יכולה לגרום למתח בפן האישי ומתח במערכת היחסים הזוגיים.
טיפולי פוריות עלולים להשפיע על היחסים הזוגיים במספר דרכים, כגון:
מתח מיני: קיום יחסי מין על פי הנחיות בזמנים מותאמים למועד הביוץ, יכול להוביל לתחושת מילוי משימה ופחות כדרך ספונטאנית מהנה לביטוי האהבה. בנוסף, המתח עלול להוביל ל"חרדת ביצוע" אצל הגברים.
פחד נטישה: הסובל מבעיית פוריות, עלול לפחד מנטישת בן הזוג כדי שיביא ילד לעולם עם פרטנר אחר.
לחץ כלכלי: העלויות של טיפולי הפוריות יכולות להיות גבוהות. לעיתים הדעות בין בני הזוג חלוקות בהקשר לגובה הסכומים שאותם הם מוכנים להקציב לכך. לעיתים ההוצאות גבוהות מהיכולת הפיננסית של בני הזוג, דבר שעלול להוביל לחובות ולמתחים.
ויכוחים בהקשר לטיפולים: קבלת החלטות ביחס לאילו טיפולים או אפשרויות כדאי לנסות, ומתי או אם כדאי לקחת הפסקה בטיפולים, יכולים להטיל עומס אדיר על זוג.
ההמלצה הרווחת היא לשלב טיפול רגשי יחד עם טיפולי פוריות, כפי שמוצג במאמרים הבאים.
צוות בייבי פייס
בייבי פייס