גירושין הוא לא הליך פשוט לבני הזוג וגם לילדים שלהם, אם ישנם. אם לבני זוג יש ילדים, הליך הגירושין הופך לקשה עוד יותר לעומת גירושין של זוג שאין לו ילדים, מפני שההליך והמריבות כבר לא סובבים רק סביב נושא חלוקת הרכוש, אלא גם סביב משמורת על הילדים. במקרה הזה חייהם של הילדים הרגישים נכנסים לתמונה.
גורל הילדים שנולדו במסגרת נישואין וגורל הילדים שנולדו לזוג ידועים בציבור הוא זהה. לפי החוק הם שווים ולכן יחולו עליהם חוקים זהים של משמורת וירושה.
אם בני זוג, נשואים ולא נשואים, שעוברים הליך גירושין או פרידה, לא מצליחים להחליט בנושאים חשובים לבד, כדאי מאוד שיפנו אל בית המשפט לענייני משפחה. בית המשפט הזה דן בדיני משפחה, ומתוקף סמכותו הוא יכול לפתור בעיות שעולות בין בני זוג אודות נושאי רכוש, הסדרי גירושין, משמורת ילדים והסדרי ראיה. בישראל, בית משפט לשלום הוא בית המשפט לענייני משפחה ובו נמצאים שופטים שמומחים בתחום.מהו המושג ידועים בציבור? ידועים בציבור הם זוג שאינו נשוי אך מנהל חיי משפחה מלאים ומשותפים ויש לו משק בית משותף. הגדרה זו לקוחה מתוך חוק הירושה והיא המקובלת כיום.
מי מקבל משמורת על הילדים? על פי החוק, האימא של הילדים היא זו שמקבלת משמורת על הילדים, אלא אם כן היא לא כשירה לגדל אותם. אם היא לא כשירה, הילדים יועברו לחזקת האב. בגלל שהאם היא זו שמקבלת את הילדים (כאמור, חוץ ממקרים בהם האם לא כשירה), האב הוא זה שישלם מזונות. את המזונות משלם האב עבור כל ילד, עד שהילד בן 18. כאמור, החוק הזה תקף גם אם מדובר בילד של ידועים בציבור.ב
כל מקרה שזוג אינו מצליח להגיע להחלטה לגבי המשמורת לבד, אבל מעוניין למנוע מריבות וויכוחים, רצוי שיפנה אל בית המשפט לענייני משפחה, כיוון שגם חייהם של הילדים תלויים בכל, ולא רק של בני הזוג. חשוב לזכור שהילדים הם אלו המושפעים בעת גירושין או פרידה, ולכן חשוב לקבל כל עזרה שניתן כדי שהפרידה לא תהיה קשה מדי לילדים.